Zijn er argumenten tegen goud?

Wat zijn de belangrijkste argumenten tegen een goudstandaard? Er zijn er verschillende te noemen. Een eerste is er eentje dat je waarschijnlijk al verschillende keren hebt gehoord.

Experts zeggen namelijk dat er niet voldoende goud beschikbaar is om een wereldwijd financieel systeem te ondersteunen. Goud, en de papieren variant dan voornamelijk, kan niet al het geld in de wereld, inclusief de activa en de passiva blijven ondersteunen. Daarbij komt nog eens dat balansen van de banken enorm opgeblazen zijn, en dat er verschillende financiële instellingen bestaan in de wereld die bijna aan het omvallen zijn.

Ze zeggen dat er niet genoeg goud is om de geldhoeveelheid te ondersteunen, en dat de geldhoeveelheid te groot is. Dat argument is volgens ons onzin. Het is waar dat er een beperkte hoeveelheid geld is, maar belangrijker is nog dat er altijd voldoende geld is om het financieel systeem te ondersteunen. Het is echter ook belangrijk om de prijs correct te bepalen.

Aan de huidige goudprijs van ongeveer 1250 USD per ounce, als je de geldhoeveelheid zou moeten verminderen om het te brengen op het fysieke goud maal 1250, dan zou dat inderdaad aanleiding geven tot een enorme vermindering van de geldhoeveelheid. Dat zou inderdaad leiden tot deflatie. Maar om dat te vermijden, is alles wat we moeten doen de goudprijs doen toenemen. In andere woorden, neem de hoeveelheid van het bestaande goud, zet het op pakweg 10000 dollar per ounce, en er is meer dan voldoende goud aanwezig om de geldhoeveelheid te ondersteunen.

Met andere woorden, een bepaalde hoeveelheid goud kan altijd elke geldhoeveelheid ondersteunen indien de prijs op een degelijke manier wordt bepaald. Er kan een debat bestaan over de goudprijs die er eigenlijk zou moeten staan, maar er is geen echt debat dat we voldoende goud hebben om het monetair systeem te ondersteunen. Iemand die zegt dat er onvoldoende goud is heeft niet nagedacht over het probleem omdat er altijd genoeg goud is. Je moet gewoon de juiste prijs bepalen. Dat is allemaal niet zo ingewikkeld.

We kunnen gemakkelijk kijken naar de geldhoeveelheid in de wereld, de hoeveelheid fysiek goud in de wereld, de ene door de andere delen, en daar heb je de juiste goudprijs.

Wil jij ook je eigen centrale bank spelen?

Dan kan je hier terecht om fysiek goud en zilver te kopen!

Dat is de enige manier om je te beschermen tegen de grillen van de centrale bankiers, en dat zorgt er ook voor dat je een middelvinger kan opsteken naar hen die je vermogen willen confisqueren!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999