Soros vlucht uit aandelen

We krijgen nog maar eens een reden bij om hoogtevrees te hebben op de aandelenmarkten.

De bekende Hongaars-Amerikaanse zakenman en belegger/speculant George Soros stapte massaal uit (Amerikaanse) aandelen en kocht put-opties op 2,1 miljoen aandelen van het SPDR S&P 500 ETF. Daarnaast zette hij in op goudmijnaandelen (en een goudfonds). Met een belang van 1,7% wordt Soros de grootste Amerikaanse aandeelhouder van Barrick Gold.

George Soros is bekend van dubieuze speculatiepraktijken, onder andere tegen een overgewaardeerde Britse pond.

Echter, zijn opvattingen moeten niet zomaar in de wind worden geslagen aangezien hij al meermaals zijn kennis van zaken bewees!

Soros staat trouwens niet alleen. Er zijn ook andere bekende beleggers die minden positief worden over de beurzen, zoals Druckenmiller of Icahn.

De beurzen staan inmiddels weer vrij hoog, gestuwd door massale stimulusmaatregelen van de centrale banken, die toch niet echt het gewenste effect hebben maar wel ongezien en mogelijk gevaarlijk zijn. Bovendien zorgen lage olie- en grondstofprijzen voor problemen in gehele sectoren, is de schuldenlast van overheden, zoals de Chinese bijvoorbeeld, wel zeer zwaar, raakt de groei in Europa maar moeilijk aangewakkerd, laat staan in Japan, de groeilanden doen het ook minder schitterend dan voorheen, … Bovendien zijn er geopolitieke gevaren zoals een potentiële brexit, het Midden-Oosten, Rusland, verkiezingen, …

Moeten we ons nu echt zorgen beginnen maken voor een nieuwe crisis? De periode na de crisis van 2008 duurt alleszins al langer dan een gemiddelde stierenmarkt, maar een recessie zien economen nog niet meteen aankomen en de centrale banken blijven paraat. Enige voorzichtigheid is toch geboden. Volatiliteit en een terugval zijn zeer reële mogelijkheden!

bron : http://marketupdate.nl

foto : REUTERS/Yuri Gripas, http://www.businessinsider.com

Het bericht Soros vlucht uit aandelen verscheen eerst op Beurs.com.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999