Wordt 2021 het jaar van de kleine man?

Ik hoop dat je een beetje oplet wat er met Gamestop aan het gebeuren is? Ik ben absoluut gefascineerd door dit verhaal en er is enorm veel dat we hiervan kunnen leren.

De belangrijkste les is misschien dat de gewone man niet langer machteloos moet toekijken hoe hij gepluimd wordt door de elite. (in dit geval: de hedge funds)

Via Reddit hebben kleine beleggers bewezen dat als ze zich verenigen ze wel degelijk een vuist kunnen maken.

Met een gecoördineerd optreden, kan je zelfs de machtigste hedge funds naar adem doen happen.

Je kunt je beginnen afvragen of 2021 het jaar van de kleine man zal worden? Want eerder werd er door deze groep ook al massa’s geld verdiend met bitcoin.

Al zijn we er nog niet.

Ze mogen dan wel een paar veldslagen hebben gewonnen, de elite zal alles uit de kast halen om de oorlog alsnog te winnen.

Met de media en de overheid aan hun zijde, zullen ze het wel voor elkaar krijgen dat de spelregels tijdens het spel veranderd worden.

Zo rolt de elite. Verwacht je er maar aan.

De eerste schot voor de boeg werd gelost door Discord (aka Big Tech) die de server van WallStreetBets offline haalde omwille van  …. hate speech!

(zie je hoe gevaarlijk wetten rond “hate speech” kunnen zijn? Deze term is zo breed dat je iedereen het zwijgen kan opleggen. Inclusief dus beleggers die palaveren over de beurs). 

Want vergis je niet, de strijd die nu rond Gamestop wordt gevoerd is levensbelangrijk.

Kleinere beleggers hebben hier namelijk uitzicht op tientallen miljarden dollars aan winsten … die rechtstreeks uit de zakken van de hedge funds komen.

Dit zou het hedge fund model compleet onderuit halen en de risk/return van shorters voorgoed veranderen.

Wie haalt het straks nog in z’n hoofd om een aandeel te shorten wanneer aandelen x30 kunnen op enkele weken tijd?

Dat is de strijd die hier wordt gevoerd.

En er is meer.

Want hedge funds die short zitten op Gamestop krijgen te maken met margin calls en zijn hierdoor verplicht om andere beleggingen van de hand te doen.

De astronomische stijging van Gamestop zet dus op dit moment heel de markt onder druk!

En als de kleine man deze strijd wint en wegloopt met tientallen miljarden dollars aan winsten … wie wordt dan de volgende target?

Op Reddit wordt er nu al gesproken om de aandacht langzaam te verschuiven naar een andere markt die het slachtoffer is geworden van shorters … zijnde de zilvermarkt!

Wel, wel, nu wordt het opeens wel heel interessant.

Wat is het mooi om te zien hoeveel mensen kunnen bereiken door zich te verenigen. Als we ons niet langer laten verdelen, is alles mogelijk.