Brookville Capital: “Beleggers moeten recordposities cash verlaten en in goud stappen”

De COVID-19 pandemie heeft een ongekende hoeveelheid angst in de markt gecreëerd en dat is terug te zien aan de recordbedragen aan cash die beleggers in portefeuilles aanhouden.

Beleggers zouden echter moeten overwegen om een deel van dat geld in goud om te zetten, aldus Simon Popple, auteur van het Brookville Capital Intelligence Report.

In een recent interview geeft Popple aan dat beleggers die recordbedragen cash aanhouden daarmee onbewust een wisselkoersrisico nemen.

Hij voegde eraan toe dat in een wereld waar de staatsschulden de pan uit rijzen, er een groeiend risico is aan wereldwijde devaluatie van valuta.

De opmerkingen van Popple komen op een moment dat de balans van de Federal Reserve van de ene recordhoogte naar de andere recordhoogte verschuift en momenteel 7,4 biljoen dollar bedraagt!

Tegelijkertijd drukken president Joe Biden en de Democraten die het Congres beheersen een stimuleringspakket van 1,9 biljoen dollar door, om zo Amerikanen te helpen de COVID-19 pandemie te overleven.

“Cash is not without risks. Investors should hold some gold to mitigate a loss of their purchasing power. All this debt out there poses a real risk to economic growth. There ’s a good chance that a gold holding will appreciate in value against your currency”

Als we kijken naar de prestaties van goud in verschillende valuta dan zien we dat het gele edelmetaal vorig jaar ten opzichte van alle belangrijke valuta’s is gestegen.

Popple citeert gegevens van mei en geeft aan dat de goudprijs gemiddeld met 18,7 procent is gestegen ten opzichte van de negen belangrijkste valuta’s ter wereld, de grootste stijging sinds 2010.

Sinds 2001 is de goudprijs jaarlijks gemiddeld met meer dan 10 procent gestegen ten opzichte van de belangrijkste valuta wereldwijd.

Op de vraag hoeveel goud beleggers zouden moeten aanhouden geeft Popple aan dat hij denkt dat een allocatie van 20 procent zinvol is in de huidige markt.

Hij voegde eraan toe dat dit bovenop de 5 tot 10 procent is die beleggers normaliter in portefeuille aan zouden moeten houden.

Hoewel veel marktspelers de dreigende inflatie hebben weggewuifd, door op te merken dat de kwantitatieve versoepeling in 2008 niet leidde tot een stijgende prijsdruk, merkt Popple op dat er een belangrijk verschil is tussen nu en toen.

Er gaat nu meer geld rechtstreeks naar de gewone man en dat is wat de inflatie zal aanwakkeren, aldus Popple.

Bron: Brookville Capital

Foto: Flickr