Gamestop bewijst: “The game is rigged”

De hedge funds die tientallen miljarden dollars dreigden te verliezen met hun shortposities in Gamestop hebben gisteren de regels van het spel veranderd.

Precies zoals ik gisteren voorspelde:

“Met de media en de overheid aan hun zijde, zullen ze het wel voor elkaar krijgen dat de spelregels tijdens het spel veranderd worden. 

Zo rolt de elite. Verwacht je er maar aan.”

Diverse brokers, waaronder Robin Hood (what’s in a name!?), Interactive Brokers en Ameritrade legden hun particuliere klanten wel heel bijzondere beperkingen op.

Opeens was het niet meer mogelijk om aandelen Gamestop te kopen. Er konden enkel nog verkooporders worden doorgeven door beleggers die de aandelen reeds in portefeuille hadden.

Wat zou er gebeuren met de prijs als je de markt zo organiseert dat er enkel verkooporders mogelijk zijn?

Juistem! Je moet geen groot econoom zijn om te weten dat de prijs in zo’n geval alleen maar kan dalen.

In dit geval klapte de koers compleet in mekaar.

Voorbeurs noteerde het aandeel meer dan $500 om vervolgens bliksemsnel te crashen naar $112.

Nogmaals: zo rolt de elite. The game is rigged. 

Maar wacht even, neem je popcorn er maar bij want het verhaal wordt nog beter.

Heb je de uitdrukking wel eens gehoord dat als je niet betaalt voor het product, jij het product bent?

Beleggers die gratis handelden via Robin Hood hebben deze les nu gisteren op de harde manier geleerd.

Als jij het product bent, wie zijn dan de echte klanten van Robin Hood? Hoe verdient deze broker zijn geld als het niet met commissies van klanten is?

Wel, een groot deel van de inkomsten van Robin Hood bestaat uit het verkopen van de order flow.

Andere partijen (market makers) gaan je dan betalen om jouw orders te mogen uitvoeren. Dat je orders dan niet aan de best mogelijke prijs worden uitgevoerd, spreekt voor zich.

Concreet krijgt Robin Hood $0,17 per 100 aandelen betaald van een market maker zoals Citadel. Onthou die naam even goed, want deze speelt een centrale rol in deze scam.

Citadel is verreweg de grootste inkomstenbron van Robin Hood. Op basis van de bovenstaande tabel mag je ervan uitgaan dat deze broker in 2020 honderden miljoenen dollars kreeg van Citadel.

Wie zijn dan je klanten? De particuliere belegger die je gratis laat handelen via je platform? Of de partij die je maandelijks tientallen miljoen dollars faktureert?

Leg je popcorn nog niet weg, want er is meer 🙂

Melvin Capital was één van de hedgefondsen die zware verliezen leden met de shortpositie in Gamestop. De verliezen waren zo groot dat dit fonds een bail-out nodig had.

En die bail-out kwam van twee andere hedge funds: Steve Cohen wierp Melvin Capital een reddingslijn van $750 miljoen toe en Citadel (jawel!) investeerde $2 miljard.

Op deze manier nam Citadel dus onrechtstreeks de shortpositie in Gamestop over.

Of Citadel de goede contacten op het Witte Huis ook gebruikte om de situatie naar zijn hand te zetten, is momenteel nog niet duidelijk.

Een Robin Hood insider meldt wel dat Vladimir Tenev (CEO) gebeld werd vanuit Washington, dus erg onwaarschijnlijk is het niet.

En de $800.000 die Citadel Janet Yellen (Minister van Financiën) betaalde aan ‘speaking fees’ helpt ook niet om eventuele verdenkingen weg te nemen.

Maar wie er ook allemaal bij betrokken was, het eindresultaat is dat de de kleine belegger op de meest schandelijke manier buitenspel werd gezet en financieel beroofd werd.

Dit heeft niets meer met vrije en eerlijke financiële markten te maken. Dit is gewoon een systeem dat enkel de elite nog dient.

En alhoewel de strijd rond Gamestop nog niet helemaal gestreden is, gaat het natuurlijk ook over zoveel meer.

Gamestop is een symbool. De lijn in het zand en de menigte die zegt: GENOEG!

Op dit vlak is het interessant om te zien dat deze menigte behoorlijk hard aan het groeien is.

De chatgroep op Reddit kreeg er gisteren in één klap 900.000 nieuwe leden bij en toen ik deze morgen keek, zag ik dat er opnieuw 700.000 extra aanmeldingen waren.

Ze zijn nu inmiddels met 5,7 miljoen en hebben hun target op een nieuw en groter doelwit gezet: de zilvermarkt!

Wie deze nieuwsbrief al wat langer volgt, weet dat ik al jaar en dag schrijf over de manipulaties in de zilvermarkt en de gigantische shortposities van de bankiers.

Het is bijzonder treffend dat de woedende Reddit-menigte nu net de zilvermarkt in het vizier krijgt.

Zilver is namelijk altijd het geld van de kleine man geweest. Hoe treffend!

Ik stuur je dit weekend nog wat extra details over de shortposities in de zilvermarkt, maar ik kan je nu reeds vertellen dat deze werkelijke gi-gan-tisch zijn.

De enige manier om deze shorters te stoppen, is door het spel niet meer mee te spelen en fysiek zilver te kopen.

Het shorten kan namelijk alleen via de papieren zilvermarkt.

Als je je zilver fysiek in eigendom hebt (allocated), moeten de banken het leveren! Als je fysiek koopt, moeten de banken in de markt op zoek naar het fysieke product.

Gamestop was een leuke opwarmer, maar de echte strijd is fysiek zilver. Het geld van de kleine man. Ons geld.

Het geld dat de banken spotgoedkoop hebben gemaakt via hun manipulatieve shortposities.

Koop hier je fysiek zilver: FysiekZilver.com