Wat rugwind voor goud deze week

Het ziet er naar uit dat de goudprijzen deze week gaan stijgen. Vorige week donderdag was er een appelflauwte maar deze week zou er beterschap moeten zijn.

Vorige week daalde de goudprijs met zowat 0,40%. De grootste verliezen zagen we inderdaad vorige week donderdag, toen de goudprijs met 1,5% daalde.

Het goede nieuws is dan weer wel dat de goudprijs vaste grond heeft gevonden. De prijzen zullen stijgen als gevolg van een aantal publieke vakanties in de hele wereld, en dit ter gelegenheid van Pasen.

Deze week moeten we uiteraard vooral letten op de Amerikaanse en de Chinese markt. Er zijn verschillende positieve triggers voor het goud deze week, waaronder de lagere Amerikaanse dollar. Het meest relevante voor de goudprijs is een daling van de Amerikaanse dollar. Ook de aankopen in Azië en het Midden-Oosten zijn bijzonder positief.

Het probleem is dat beleggers nog altijd veel te veel een associatie maken tussen het goud en de Amerikaanse dollar. Op lange termijn is deze associatie niet echt relevant. De fysieke aankopen van het gele metaal zijn veel belangrijker.

Trouwens, zilver is mogelijk nog veel interessanter dan het goud omdat dit veel goedkoper gewaardeerd is. Zilver is een edelmetaal dat zoals u weet zowel de eigenschappen van een industrieel als monetair edelmetaal is. Hierdoor is het in zekere mate hybride. Maar let op, er zijn weinig metalen die in zoveel talen geld betekenen. Wanneer de evolutie op de markten opnieuw negatief wordt, mag je er gif op innemen dat beleggers opnieuw naar zilver zullen kijken.

Voor nieuwe aankopen is goud een topper, maar ook de andere edelmetalen zoals zilver en zeker platina mag je ook niet negeren. Platina is bijzonder goedkoop omdat veel partijen overschakelen naar palladium. Het is een kwestie van tijd alvorens platina gaat herstellen, en dan zal het snel gaan.

Houd je dus klaar en beleg in platina, goud en zilver nu het nog kan tegen redelijke prijzen!