Stoelendans

Hoe ben je absoluut zeker van de SLECHTST mogelijke prijs, wanneer je een grote positie wil verkopen?

Wel, je gooit die positie simpelweg in één keer in de markt, liefst op een moment dat de meeste traders nog in hun ogen aan het wrijven zijn, zodat je zelf de oorzaak bent van een daling van de koers en een lagere opbrengst realiseert.

In goud zijn we dat gewoon, net zoals bij zilver trouwens. De oorzaak hiervan is natuurlijk de manier waarop de prijzen van goud en zilver op de wereldmarkten bepaald worden. Enkel de handel in contracten beïnvloedt de prijs, de fysieke handel heeft nul komma nul invloed (vandaag nog!).

Gisteren bij aanvang van de trading in New York, is er geen enkele gram fysiek goud verkocht, wel heel veel papier:

Zo zien we dat één partij het opportuun achtte om op de Comex, 11.000 futurescontracten in de markt te smijten, “toevallig” net bij het opengaan van de handel.

11.000 contracten van 100 ounce, maakt onderliggend 1.100.000 ounce aan goud in contractvorm (met fysiek goud heeft dit natuurlijk niks maar dan ook niks te maken). De onderliggende waarde van deze positie was zo’n 1,4 miljard dollar.

ZeroHedge merkte dit ook op en de afbeelding bij dit artikel, werd door hen geplaatst.

Om te kaderen hoe groot die “dump” juist was: In totaal werden er gisteren in New York, inclusief die “dump” vlak na de opening van de handel, zo’n 80.000 goudcontracten verhandeld. Dat is goed voor nominaal 8 miljoen ounce goud en een onderliggende waarde van zo’n 10,2 miljard dollar.

Er is toch maar één reden waarom je, als bank of fonds, voor meer dan 1 miljard aan contracten ineens op de markt smijt: Als je de prijs lager wil zetten!

Vermits niemand met opzet een trade doet om verlies te maken (daar mogen we toch van uitgaan), is het eigenlijke doel duidelijk. Dit is bedoeld om andere speculanten uit hun respectievelijke posities te duwen (stop loss) en dan de goudcontracten naderhand goedkoper opnieuw op te pikken…

Voor fysiek goud zijn deze minder fraaie “spelletjes” op de lange termijn irrelevant, ze zijn dat echter duidelijk niet voor de speculanten die op de Comex en andere “papieren” markten denken goud te bezitten. Keer op keer worden ze gepluimd.

De handel in goud vandaag, die lijkt sterk op een STOELENDANS. Speculanten handelen quasi exclusief in papieren contracten, meestal met een hefboom.

Wanneer de muziek stopt, zijn die speculanten allemaal gezien.

Enkel FYSIEK GOUD is een STOEL in dit spel!

Waarom?

Letterlijk de seconde waarin goud opnieuw een prominente plaats zal krijgen in het Internationale Financiële Monetaire Systeem, worden ALLE papieren markten simpelweg OPGEDOEKT.

Niemand krijgt nog goud geleverd uit Futures, ETF’s en ander UNALLOCATED goud. Opdoeken gebeurt simpelweg in Amerikaanse dollars, tegen de “laatst gekende” papieren goudprijs.

Je dacht toch niet dat de banken die vandaag de prijzen van goud en zilver op de futuresmarkten manipuleren een echt risico liepen? Enkel de speculanten die niet inzien dat enkel FYSIEK goud telt, zullen de verliezen slikken!

Zorg dat ALS je goud koopt , dat het dan ook over “echt” fysiek goud gaat!
(wij denken dat fysiek goud in je vermogen redelijk noodzakelijk is, maar beslis vooral zelf)