Waarom noteert goud niet ruim boven 1300 USD per ounce?

Goud zou in feite een heel stuk boven de belangrijke psychologische drempel van 1300 USD per ounce moeten noteren. Dat zegt de Australische broker Pepperstone. Wat houdt het gele metaal dus tegen?

Dat is zeker opmerkelijk wanneer je ziet dat een groot deel van de obligaties die er wereldwijd noteren met een negatieve rente opgezadeld zijn. Dat is het hoogste peil sinds januari 2015. In dat opzicht zouden we kunnen stellen dat goud zeker boven de 1300 USD per ounce zou moeten noteren.

Om te weten te komen wat de goudprijzen nu uiteindelijk tegenhoudt, keek de analist in kwestie naar de Amerikaanse dollar en de volatiliteit van de aandelenkoersen. Er is een voordeel verbonden aan het verhandelen van goud in euro’s, terwijl het goud in USD er een stuk zwakker voorstaat.

Goud zal het bijzonder goed doen in EUR en niet in USD. Hij wees op de sterke USD in het licht van de spanningen tussen de VS en China rond de handel die weer opflakkeren.

Bovendien heeft de goudprijs de relatie met de obligatiemarkt ook verloren, merkte de analist nog op.

De impliciete volatiliteit op de aandelenmarkten is ook nog steeds laag met minder dan 18%. De goudbeleggers gaan deze ook nauwlettend opvolgen.

We onthouden uiteraard wel dat we er als beleggers in goud in EUR goed voorstaan! Dat is het belangrijkste.