Voorspellingen edelmetalen positief voor 2017

De Forecast Survey van 2017 heeft een aantal experts om hun mening gevraagd over de vier edelmetalen. Over het algemeen zijn deze verwachtingen erg positief. Analisten verwachten immers dat de gemiddelde goudprijs in 2017 5,3% hoger zal liggen dan de gemiddelde prijs in de eerste helft van januari 2017. Voor het zilver zijn ze zelfs nog positiever gestemd, waarbij ze een prijsstijging van 7,1% verwachten. Voor platina verwachten ze een stijging van 4,9% tegenover een meer gematigde toename voor palladium, waarvoor ze een prijsstijging van ‘slechts’ 2,4% verwachten.

De experts denken dat de gemiddelde goudprijs 1244 USD per ounce zal bedragen in 2017. De analist die de beste voorspelling maakte over 2016, Joni Teves, is het meest bullish. Hij verwacht een gemiddelde prijs van 1.350 USD terwijl Bernard Dahdah, die de eerste prijs kreeg voor palladium in de enquête van 2016, het meest negatief gestemd is met zijn gemiddelde voorspelling van 1110 USD per ounce.

Het is nu wel zeker dat 2017 een onvoorspelbaar en bewogen jaar zal zijn door de hoge mate van geopolitieke onzekerheid. Een meer nationalistische Amerikaanse president, en aanwijzingen dat het VK een harde Brexit zal doorduwen, zijn niet van die aard om erg positief te zijn. Als klap op de vuurpijl zijn er zowel in Frankrijk als Duitsland verkiezingen, en dan spreken we nog niet over de mogelijke spanningen tussen de VS en China.

Zoals we al zeiden zijn de analisten het meest positief gestemd voor de zilverprijs. Ze voorspellen dat de prijs zal stijgen met 7,1% tot een gemiddelde prijs van 17,77 USD per ounce. Ook hier zullen geopolitieke onzekerheid en spanningen een rol spelen. De aanbouw van nieuwe zonnepanelen in China zal ook de vraag van uit de fotovoltaïsche industrie fors aanzwengelen.

Kortom, mooie vooruitzichten voor de edelmetalen, waarbij zilver in het oog springt. Door de forse onderwaardering van het witte edelmetaal is er slechts één spark nodig om de boel in vuur en vlam te zetten. Hou zilver in de gaten!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999