Goud en zilver volgen perfect pad

Als je kijkt naar de evolutie van goud en zilver sinds het jaarbegin, dan zien we een mooie outperformance tegenover gevestigde aandelen. In feite is het pad dat de edelmetalen volgen, erg gelijkaardig aan dat van begin 2016. Toen bodemden beide edelmetalen uit midden december en zetten ze een sterke rally neer tot medio januari.

Volgens de bekende trader Turd Fergison Hemke waren de sterren gealigneerd voor een forse daling van de goudprijs door gebruik te maken van papierderivaten. Er zijn heel wat technische factoren zoals het aflopen van de tradingcontracten over januari, het aflopen van het optiecontract over februari, een ‘overkochte’ technische toestand en de nakende meeting van de FOMC en de werkloosheidsdata volgende week. Al deze variabelen zijn factoren die ervoor gezorgd hebben dat het goudkartel van de bullion banken de goud- en zilverprijs hebben neergeslagen, door gebruik te maken van papieren goudderivaten zonder de regelgeving in New York en Londen toe te passen.

Maar nu lijkt de markt zich op te maken voor een positieve verrassing. In tegenstelling tot recente ‘alternatieve feiten’ media, heeft India nog steeds veel goud geconsumeerd. Dit omvat het legaal importeren van kilo’s goud, en zelfs smokkel, die goed is voor naar het schijnt 300 ton per jaar.

De argumenten die pleiten voor goud en zilver in 2017 zijn even sterk, en zelfs sterker, dan in 2016. Onze wereld is nu eenmaal een inherent onveiligere en instabielere plek geworden. Goud en zilver hebben het voordeel dat ze buiten het banksysteem staan. Dat is een bijzonder belangrijk argument dezer dagen. Waarom denk je anders waarom er zoveel mensen vastgoed kopen? Precies, om buiten het banksysteem te staan.

Laat ook in 2017 je verstand spelen, en observeer de wereld zoals hij is. Je zal dan merken dat je een grote behoefte hebt aan edelmetalen in je portefeuille, meer dan ooit.

Goud en zilver volgen een perfect pad en daar horen regelmatige forse dalingen bij. Laat je hierdoor niet ontmoedigen, maar laat het integendeel een manier zijn om nog meer bij te kopen aan gunstige prijzen.

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]