silver

CEO’s zilvermijnbouwbedrijven voorzichtig positief

In 2017 staat de prijs van zilver alweer een dikke 10 procent hoger op 17,66 dollar per troy ounce. Het noteert momenteel op het hoogste punt in meer dan 2,5 maand tijd.

Ook de goudprijs is in 2017 in dollars met meer dan 5 procent gestegen.

Vooral Europese beleggers toonden de laatste weken een bovengemiddelde interesse in goud.

Daarbij mag zeker ook een oplopende inflatie worden genoemd als reden van interesse voor het edelmetaal.

Volgens BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zal de inflatie zelfs nog harder oplopen dan men zou verwachten.

Een positief vooruitzicht voor goud, dat meestal weet te profiteren van een hogere inflatie. Toch is het zilver dat tot nu toe dit jaar beter weet te presteren.

Eind januari vond in Vancouver Canada de Vancouver Resource Investment Conference (VRIC) plaats.

Brad Cooke, de ceo van Endeavour Silver en Robert Archer, president en ceo van Great Panther Silver gaven daar voor 2017 hun visie op het zilveren edelmetaal.

Cooke gaf aan dat hij voor zilver erg bullish is. De vooruitzichten zien er voor zilver het beste uit van alle grondstoffen, aldus de ceo. Hij ziet prijspieken tussen de 22 en 24 dollar per troy ounce.

Voor het grootste gedeelte van 2017 ziet hij de prijs bewegen tussen de 16 en de 18 dollar per ounce. Met een huidige 17,66 beweegt het volgens hem dus in de marge en ook voor de komende drie jaar is zilver volgens hem the place to be.

Ook is hij van mening dat er dit jaar meer fusies en overnames zullen volgen in de sector in vergelijking met vorig jaar.

Cooke:

Higher silver prices will allow for better projects and this will result in more mergers and acquisitions

Archer lijkt het in principe met hem eens maar is wat voorzichtiger. Hij gelooft ook niet in een scherpe prijsstijging zoals vorig jaar gebeurde. Wel ziet hij zilver beter presteren dan goud met een prijs tussen de 18 en 19 dollar per ounce.

Bronnen: Bloomberg, Investing News, TBH

Foto: Flickr

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]