Vier redenen waarom zilver outperformet

De edelmetaalsector doet het schitterend sinds het jaarbegin. In de eerste zes weken van dit jaar zijn de returns gewoonweg schitterend. Beide edelmetalen doen het beter dan de brede aandelenindex in de VS, de S&P 500. De zilvermarkt is de beste performer en doet het bijna dubbel zo goed als goud. Zilver zet 11% return neer terwijl het goud 6% bijschrijft.

Hier zijn de vier redenen waarom zilver het sinds het jaarbegin beter doet.

Ten eerste is zilver zowel een edelmetaal als een industrieel metaal. Dit creëert een duale vraag van zowel beleggers als de verwerkende en industriële bedrijven. Zilver is minder duur dan goud en biedt beleggers heel wat van de eigenschappen die goud ook heeft. Zilver trekt bijna 50% van zijn vraag aan van industriële kopers voor gebruik in elektronica, auto’s, en zonnepanelen.

Ten tweede is het wereldwijde aanbod van zilver aan het krimpen. De wereld verbruikt immers meer zilver dan hij produceert. Het tekort aan zilveraanbod is misschien een van de meest genegeerde en positieve factoren achter de zilverrally. Historisch gezien is zilver ook bijzonder goedkoop.

Ten derde waarschuwt Dr. Copper voor inflatie. Dit is het meest gebruikte industriële metaal om inflatie op te sporen. Koper is een belangrijk element in de bouwsector. Het is erg geschikt om na te gaan in welke richting de economie evolueert.

Ten vierde is zilver bezig aan een sterke opwaartse trend vanuit technisch perspectief. De zilvermarkt noteert immers boven het 50-daagse en 100-daagse glijdende gemiddelde. Dit zijn bullish signalen voor traders die handelen op basis van deze signalen.

Dat doet het beste vermoeden voor de toekomst.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999