Deze hedgefondsbeheerder waarschuwt opnieuw!

Ray Dalio, de miljardair en oprichter van Bridgewater Associates, is een van de beste hedgefondsbeheerders aller tijden. Hij is een macro-belegger, wat betekent dat hij zijn succes te danken heeft aan het correct voorspellen van grote trends.

Zo voorspelde hij in 2007 geheel correct dat de zeepbel op de Amerikaanse huizenmarkt zou ploffen, en waarschuwde hij de regering-Bush dat de grote banken op de rand van de afgrond stonden.

De regering… negeerde hem volledig. Na de 2008-crisis, toen Lehman Brothers was ingestort, zag Dalio onmiddellijk in dat de Federal Reserve biljoenen dollars zou moeten drukken om het systeem te redden. Hij positioneerde het fonds om grote winsten te boeken, en kocht goud en buitenlandse valuta’s.

Met andere woorden: Dalio had het helemaal opnieuw bij het juiste eind. Nu vaardigt Dalio een nieuwe waarschuwing uit voor iedereen die naar hem wil luisteren.

In oktober waarschuwde hij een zaal vol centrale bankiers in Londen dat de wereld veel te veel schulden had. Op dat moment bedroeg de schuldgraad in de wereld een verbluffende 152 biljoen dollar.

De totale schuld is nu zelfs gestegen tot 217 biljoen dollar, volgens een verslag dat vorige maand werd gepubliceerd door de Institute for International Finance.

En zoals Dalio al aangeeft: dit heeft gevolgen. Hij gaf in zijn spreekbeurt aan de centrale bankiers al aan dat een schuldcyclus eindig is, en dat de meeste landen botsen tegen hun limieten.

De obligatiemarkt is voor Dalio erg riskant, en bovendien erg overgewaardeerd.

Wil je in dergelijke riskante activa zitten? Wij zouden geloven van niet.

Beter is te kijken naar reële activa, die bijzonder ondergewaardeerd zijn in historisch perspectief.

Je denkt dan uiteraard meteen aan goud, maar zilver is nog veel goedkoper gewaardeerd als je kijkt naar de historische parameters.

Alle argumenten, zowel fundamentele als technische, pleiten momenteel geweldig in het voordeel van zilver.

Deze belegging wil je niet laten liggen en zoveel mogelijk cumuleren!

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]