Van Eck CEO: Bitcoin beleggers tegenwoordig in goud

Jan van Eck, CEO bij Van Eck Associates – een van de grootste en meest toonaangevende ETF providers ter wereld, suggereert dat beleggers in bitcoin tegenwoordig voor goud kiezen in plaats van bitcoin.

Van Eck gaf tegen CNBC aan dat in 2017 beleggers juist voor bitcoin gingen, waarbij goudbeleggers hoogstwaarschijnlijk werden aangespoord om in bitcoin te beleggen vanwege de flinke rendementen en speculatie dat het wellicht het nieuwe of “digitale” goud betreft.

Een claim die door velen gemaakt wordt, hoewel nog moet worden bezien of bitcoin daadwerkelijk daaraan kan voldoen. Tegenwoordig lijken beleggers hoe dan ook juist weer voor goud te kiezen in plaats van bitcoin, aldus van Eck.

Van Eck: “Interestingly, we just polled 4,000 Bitcoin investors and their number one investment for 2019 is actually gold. So gold lost to Bitcoin and now it’s going the other way”

Van Eck kwam met de opmerking op het moment dat de Chicago Board Options Exchange’s (CBOE) BZX Equity Exchange een verzoek voor verandering in regelgeving in heeft getrokken.

Het verzoek was bedoeld om een veel geanticipeerde notering van een Bitcoin-ETF, die door VanEck en SolidX aangeboden zou gaan worden, doorgang te laten vinden.

Met andere woorden is een Bitcoin-ETF (voorlopig) van de baan. Volgens van Eck zelf wegens de Amerikaanse shutdown van de overheid. Hierdoor zou er geen mogelijkheid zijn geweest om een goede discussie aan te gaan met een regelgevende instantie als de SEC, tot goedkeuring van zo’n ETF.

Dat van Eck in zelfde gesprek aangaande afkeuring van die Bitcoin-ETF de focus legt op goud is opvallend. Natuurlijk spint van Eck er garen bij dat, nu het niet voor hen mogelijk is om een Bitcoin-ETF op de markt te zetten, (bitcoin) beleggers toch vooral zullen kiezen voor de goud-ETF’s van Van Eck.

Van Eck heeft volgens CNBC de meest bekende goud-ETF’s onder beheer, namelijk de GDX gold miners ETF en de GDXJ junior gold miners ETF. Van Eck verklaarde dat beide ETF’s bijzonder goed presteerden de afgelopen twee tot drie maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Flickr