Bank of England doet lastig

De Bank of England doet een beetje lastig: ze heeft ervoor gezorgd dat de overheidsambtenaren van Nicolas Maduro, de Venezolaanse president, hun goud niet kunnen terughalen. Dit goud is niet van het minste want het vertegenwoordigt een waarde van maar liefst 1,2 miljard USD. Hierdoor krijgt de Venezolaanse president verdere klappen die zijn geloofwaardigheid ondermijnen.

Volgens het rapport is het goud een belangrijk gedeelte van de maar liefst 8 miljard USD aan buitenlandse reserves die de Venezolaanse centrale bank aanhoudt.

De nieuwszender CNN is er niet in geslaagd om het rapport te verifiëren en probeert om een antwoord los te weken bij de officiële ambtenaren van Maduro. De Bank of England greep in nadat de belangrijke Amerikaanse oversten de Britse regering dringend hadden aangespoord om ervoor te zorgen dat Maduro geen toegang meer zou hebben tot de aanzienlijke activa van zijn land.

Dat heeft uiteraard alles te maken met de betwisting rond het presidentschap die er op dit moment woedt in Venezuela. Verschillende buitenlandse mogendheden gaan immers eerder de oppositieleider Juan Guaidó gaan erkennen als president.

Hoewel dit alles eerder een discussie is tussen verschillende landen, moeten we het toch allemaal niet zomaar negeren.

Een belangrijke les valt hieruit te trekken.

Eerst en vooral: zorg dat je enkel en alleen in FYSIEK edelmetaal gaat beleggen.

Al de rest is papier. En ten tweede: zorg ervoor dat je er te allen tijd aan kan! Goud bewaren in een bankkluis is gevaarlijk en zit binnen het systeem.

Wees creatief en zorg voor een andere oplossing!