UBS kijkt verder dan neus lang is

Het sentiment volgt de prijs… en de prijs volgt het sentiment. Zo gaat het maar al te vaak op de financiële markten. Dat is geen  verrassing. Beleggers gooien al snel de handdoek in de ring wanneer het niet op heel korte termijn gaat zoals ze willen.

Maar dat is een foute manier van beleggen. Zo ga je nooit echt geld kunnen verdienen op lange termijn.

Hoewel het verrassend mag lijken dat goud niet heeft kunnen profiteren van de spanningen rond de handelsoorlog, is ten minste één grondstoffenanalist wel van mening dat het edelmetaal er op lange termijn nog steeds goed uitziet.

In een interview  met Bloomberg gaf Wayne Gordon, directeur grondstoffen bij UBS Wealth Management, aan dat op middellange termijn goud zal blijven onderpresteren tegenover andere beleggingen. De Amerikaanse aandelenmarkten en de Amerikaanse dollar blijven immers momentum winnen, en dat maakt de concurrentie voor goud aanzienlijk.

Hij merkt op dat de Amerikaanse aandelenmarkten ondanks de hoge waarderingen bijzonder veerkrachtig zijn gebleken. Het is daar een stierenmarkt die blijkbaar niet van opgeven weet. De Amerikaanse dollar is door de retoriek van Trump bijzonder stevig gebleven.

Maar Gordon geeft goud helemaal niet op, wel integendeel. Hoewel de goudprijs niet de nodige flows heeft kunnen verzamelen bij beleggers, denkt UBS dat er nog serieus wat potentieel is voor het goud. Dat heeft voor een deel te maken met een mogelijke verzwakking van de Amerikaanse dollar.

Ook hij beschouwt een sterke stijging van de USD als een risico voor het goud, maar ondertussen weten jullie dat we hier bij Goudhub anders over denken.

Een stijgende USD en goudprijs kunnen perfect hand in hand gaan. Laat je dus niet van de wijs brengen en beleg een flink deel van je vermogen in fysiek goud en ook zilver voor de extra touch.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999