Franse financierings- en investeringsbank Natixis matig optimistisch op goud

De goudprijs daalde afgelopen maand behoorlijk maar laat een lichte stijging zien, als gevolg van het verlies van de Amerikaanse dollar, dat eerder zijn hoogste koers aandeed in 12 maanden tijd.

De Franse financierings- en investeringsbank Natixis ziet goud wel hoger gaan dan nu het geval, hoewel beleggers voor die stijging waarschijnlijk tot na de zomer moeten wachten.

Bernard Dahdah, senior grondstoffen analist bij de bank, gaf gisteren in een rapport aan dat zij in september een verzwakking van de Amerikaanse dollar verwachten. Dat zou het edelmetaal op haar beurt weer een boost moeten geven.

Dahdah: “We see the dollar remaining firm until September, at which point the ECB is expected to announce monetary policy normalization. The dollar could even remain stronger into 2019 if the euro is penalized by uncertainties caused by Italy or Brexit. That being said, in our central scenario we see downward pressure on the dollar by the end of 2018 as other central banks begin to normalize their monetary policy”

Dahdah merkte op dat de goudmarkt sinds april bijna 8 procent is gedaald, wat samenviel met een toenemend momentum in de Amerikaanse dollar-index. De dollar-index boette de laatste tijd echter aan kracht in, waarbij zij nu net boven de initiële steun zweeft op 94 punten.

Kijkend naar de goudprijs gaf Dahdah aan dat zij het edelmetaal de rest van het jaar rond de 1.260 dollar per ounce zien koersen, waarna het in 2019 naar de 1.310 dollar per ounce zal gaan.

De bank is wat optimistischer over de goudprijs volgend jaar, gezien het zijn prijsprognose op het edelmetaal verhoogde met bijna 4 procent ten opzichte van vorige ramingen op 1.260 dollar per ounce.

De bank ziet goud volgend jaar zelfs mogelijk bewegen tussen de 1.200 en 1.450 dollar per ounce.

Natixis ziet ook bescheiden potentieel voor zilver. In zijn bijgewerkte voorspellingen zei Dahdah dat hij de zilverprijs volgend jaar gemiddeld op de 16,70 dollar per ounce ziet koersen.

Niet bijzonder hoog, maar toch een stijging van vorige ramingen op 16,20 dollar per ounce. Daarbij zou het volgens de bank ook prima de 18,70 dollar per ounce aan kunnen doen.

Bron: Kitco, Bloomberg

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999