Trump president? Goud hoger en dollar lager

Het felbesproken debat tussen de twee presidentskandidaten is ondertussen alweer achter de rug. Het was een venijnig debat dat meer over wederzijdse beschadiging ging dan over reële issues. Maar wie het uiteindelijk haalt, zal wel een invloed uitoefenen op de goudprijs.

De dollar index bereikte maandag 96,93 punten, meteen het hoogste punt sinds het einde van juli.

In een researchnota die maandag werd uitgegeven verwachten de analisten van het Britse team Capital Economics dat de Amerikaanse dollar zal verzwakken tegen het einde van het jaar, zeker indien de republikeinse kandidaat Donald Trump uiteindelijk dan toch het pleit wint.

De toegenomen economische en geopolitieke onzekerheid die gepaard zou gaan met een overwinning van Donald Trump zou vast en zeker leiden tot een verzwakking van de Amerikaanse dollar in vergelijking met andere veilige havens zoals de Japanse yen. Bovendien zou ook de goudprijs fors stijgen op dit nieuws. Dat is uiteraard goed nieuws, maar op een overwinning van Trump moeten we uiteraard niet roepen.

De researchnota komt er na de tweede debatronde die de twee kandidaten hadden maandag. Trump kreeg krediet voor de manier waarop hij zijn aanhang opzweepte, maar zijn performance was niet sterk genoeg om Clinton uit de race te drijven.

Indien Trump het dan uiteindelijk toch zou halen, dan mogen we ons klaarmaken voor een presidentschap vol protectionisme en vooral veel schuldopbouw. Maar ook Clinton heeft veel nauwere banden met de Wall Street banken dan ze zou toegeven. Ook zij zal een soepel monetair beleid willen toepassen, wat uiteraard weer goed nieuws is voor beleggers in goud.

De huidige koerszwakte voor goud is een prima moment om bij te kopen. Profiteer ervan, en hetzelfde geldt uiteraard ook voor zilver!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]