Edelmetaal een weinig hoger maar BlackRock ziet het goud in

Foto: Flickr

Goud is sinds maandag weer wat aan de stijgende kant nadat het vrijdag haar laagste punt bereikte van de afgelopen vier maanden op 1,241.20 dollar per ounce.

Heidi Richardson – BlackRock’s hoofd beleggingsstrategie voor het Amerikaanse iShares – besprak met Bloomberg haar vooruitzichten voor het edelmetaal en ziet nog steeds genoeg redenen om er in te investeren, zeker als activa om te diversifiëren. Richardson:

When people are thinking of equity market volatility picking up, ahead of US elections, ahead of Brexit, when they think about what is the lowest correlating asset? Its generally gold.

It has been a tremendous vehicle to try to offset some of that equity market volatility. And I think that’s likely to continue”

Goud eindige vorige week 5 procent lager wegens lichte tekenen van verbetering van de Amerikaanse economie. Dat zorgde er voor dat de kansen op een renteverhoging door de Federal Reserve wat toe nam. Dat op zijn beurt zorgde weer voor een sterkere dollar, een gegeven dat slecht is voor de goudprijs, die meestal de andere kant op beweegt.

Ook andere edelmetalen deden het slecht. Zilver futures kelderden vorige week 9,6 procent, de grootste daling sinds 2013.
Toch stegen aanhoudingen in goud-gedekte ETF’s vrijdag met 9,1 ton tot 2,046.4 ton.

Terwijl goud op vrijdag dus tegen een behoorlijk lage koers werd verhandeld waren er tal van beleggers die blijven inzetten op het edelmetaal.

Activa in de SPDR Gold Shares, ’s werelds grootste goud-ETF, steeg tot het hoogste niveau sinds medio augustus. Phil Streible – senior markt strateeg bij RJO Futures in Chicago – gaf aan:

When you see prices get that low you’re going to have people come in and start buying gold ETFs and physical gold. Investors are buying here at a discount thinking prices can come back

Op de korte termijn is het afwachten wat de Fed-notulen van september, die morgen zullen worden vrijgegeven, verder kunnen verduidelijken en wat Fed-officials te melden hebben.

Verschillenden zullen deze week nog een toespraak houden waarbij de belangrijkste, die van Fed-voorzitter Janet Yellen, op vrijdag gepland staat.

Toch spreekt de interesse in de goud ETF’s boekdelen voor zowel de vraagzijde als de onzekerheid in de markt. Of er nu wederom gehint gaat worden naar een renteverhogingen of niet.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, Financial Times

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999