De Chinezen zijn terug, goud kan weer omhoog

Beleggers in edelmetalen hebben een bijzonder slechte week achter de rug. Zowel goud als zilver ging fors lager vorige week.

Zoals altijd wanneer dat gebeurt, heb je een hele reeks van ‘talking heads’ die op alle soorten manieren proberen uit te leggen waarom de prijzen dalen. Je hebt aan de ene kant natuurlijk de sterkte van de Amerikaanse dollar en de betere gang van zaken in de industriële en dienstensector. Dat is echter maar een deel van de uitleg.

Het is zeker zo dat een sterke dollar roet in het eten kan gooien en dat zoiets de goudprijs onder druk kan zetten. Maar de echte reden is waarschijnlijk een heel stuk meer voor de hand liggend: de Chinese markten waren vorige week de hele week gesloten door een feestweek.

Andy Hoffman, een bekende analist, is het daar alvast mee eens.

Er is namelijk een hele reeks propaganda aan de gang die ervoor moet zorgen dat goud en zilver in een slecht daglicht worden geplaatst. Maar vandaag, maandag, is China ‘back in business’. Dat betekent uiteraard ook dat de Shanghai Gold Exchange opnieuw open is, die vorige jaar werd geopend om de westerse manipulatie van de edelmetalen tegen te gaan. De heropening deze week zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de prijzen van goud en zilver opnieuw in evenwicht komen deze week.

Op lange termijn zullen de goud- en zilverprijzen waarschijnlijk niet zo laag blijven als vandaag. We mogen ons deze week dus verwachten aan een forse heropleving van de edelmetaalprijzen. Bovendien zien we in 2016 een spiegelbeeld van de evolutie van 2015 en 2014.

Ook in die jaren was de Chinese beurs voor een week gesloten en zagen we daarna een mooi herstel.

Dit kan best wel eens een van de laatste gelegenheden zijn om goud en zilver in te slaan tegen een redelijke prijs!

Profiteer ervan en kijk alvast eens rond in onze winkel. We hebben prachtige munten en staven in de aanbieding, zowel in goud als zilver!

 

[xyz-ihs snippet=”promo”]