Tijdelijke dip voor goud

De goudprijs zit een beetje in een dipje. We zitten tijdelijk onder de 1300 USD, maar dat zal slechts tijdelijk zijn. Er is immers geen enkele reden waarom de daling van het goud onder de psychologisch belangrijke drempel van 1300 USD duurzaam zou zijn. Dat is althans de mening van één ‘goud bull’, die de recente correctie als kortdurend beschouwt.

De goudprijs is inderdaad sinds 20 februari jongstleden onder serieuze druk komen te staan. Dat schreef Metal Bulletin edelmetalenanalist Boris Mikanikrezai in een recente post op Seeking Alpha.

Hij verwacht namelijk dat de huidige consolidatie van de goudprijzen niet lang zal duren. Beleggers moeten volgens hem zelfs meer goud in portefeuille opnemen, om de woelige wateren waar we de komende maanden voor staan te kunnen te kunnen doorkomen.

Op het moment van schrijven staat de goudprijs rond de 1290 USD per ounce. De analist van dienst verwacht dus een herstelbeweging, en wij ook.

Een van de belangrijkste argumenten die pleiten voor een stijging van de goudprijs is de volatiliteit op de aandelenmarkten, die meer gaat toenemen.

De stijging op de aandelenmarkten die we de afgelopen twee maanden hebben gezien, kan immers niet blijven duren.

Daarom is het dan ook zo belangrijk om edelmetaal op te nemen in je portefeuille. Goud en zilver zijn goede keuzes, maar ook platina en rhodium mogen niet ontbreken in een gediversifieerde portefeuille.

Deze edelmetalen kunnen wat extra ‘spice’ geven in je portefeuille.