De volgende move van goud? Kijk naar zilver

Jullie weten ondertussen dat goud en zilver onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Beide edelmetalen hebben een sterke link met de financiële markten. Wanneer de markten het minder goed doen, dan is er nog altijd een neiging om naar de edelmetalen te gaan vluchten.

Vaak nemen we aan dat goud richtinggevend is voor zilver, maar analist Derek Macpherson, vice voorzitter van Mining Analysis bij Red Cloud Klondike Strike, denkt daar alvast anders over. Voor hem is het net het tegenovergestelde.

Hij denkt immers dat we voor de komende grote beweging van goud moeten kijken naar het zilver. Deze analist van dienst denkt immers dat zilver eerst enkele tekenen van leven moet vertonen vooraleer we het goud gaan zien rallyen. En het is waar, want we hebben goud zien stijgen, maar zilver is voorlopig wel achtergebleven. Normaal gezien leidt zilver een goudrally, maar dat hebben we voorlopig niet gezien.

Deze analist denkt dan ook dat zilver eerst een beetje hoger moet gaan en dat we daarna een forse rally gaan zien. De analist merkte ook nog de opmerking dat zilver een geleveragde play is op goud en dat we daarom een veel sterkere beweging zullen zien bij zilver wanneer het sentiment rond de edelmetalen verbetert.

Ondertussen blijft de goud-zilver ratio staan op 85,45. Dat is het hoogste peil in verschillende decennia. Voor wie nu nog niet doorheeft dat zilver een ongelooflijk goedkoop edelmetaal is geworden, weten we het ook niet.

In elk geval: houd de prijsactie in de gaten. We staan voor bijzonder interessante tijden. En houd ook platina in de gaten!