Tiener mag goudbaar, gevonden in Duits meer, houden

Een tiener deed een half jaar geleden een onverwachte ontdekking tijdens het zwemmen in het Königssee meer in de Duitse Alpen. Daar vond zij een goudbaar van 500 gram met een waarde van zo’n $20000 dollar. Ze mag nu de goudbaar houden, na een mislukte zoektocht van 6 maanden naar de rechtmatige eigenaar.

De 16-jarige vond de goudbaar op een diepte van ongeveer 2m tijdens het zwemmen in het Königssee meer in Beieren op 7 augustus 2015. Het meisje – dat niet is geïdentificeerd – was op vakantie op het moment van de vondst. Ze gaf het af aan de politie, die niet in staat bleek de rechtmatige eigenaar te kunnen achterhalen.

Duikers deden een grondig onderzoek in het gebied waar de baar werd gevonden maar konden niet meer goud of andere kostbaarheden vinden. De politie gaf aan nog steeds op zoek te zijn en zou graag willen weten waar de baar vandaan komt en hoe het in het meer terecht is gekomen.

Het meer is een populaire toeristische bestemming in de buurt van Berchtesgaden aan de grens met Oostenrijk.

Het identiteitsnummer van de goudbaar was beschadigd maar men wist er in te slagen het te herstellen, aldus Duitse media. De vondst wakkerde geruchten aan over verloren gewaand nazi-goud dat in het meer zou liggen. Het onderzoeksrapport gaf aan dat dit niet het geval was.

Bronnen: Associated Press, The Independent, BBC

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]