Canada verlaagde goudreserves met 43,3 procent

Volgens gegevens van het IMF verkocht Canada 1,3 ton aan goudreserves – zo’n 43,3 procent – op één maand tijd. Het ging van 3,0 ton aan goud naar nog slechts 1,7 ton.

IFS gegevens (International Financial Statistics) lopen 2 maanden achter, aanhoudingen zijn dus van december 2015 voor de meeste landen en voor sommigen landen is de data van november 2015.

Canada houdt nu nog slechts 0,1 procent van de officiële reserves aan in goud. Afgezien van Hongkong is dat het laagste percentage van alle landen die goud aanhoudingen aan het IMF melden.

Canada verkocht het grootste deel van haar goud in de jaren 1990 tegen de laagst mogelijke prijs.

Het bezat in 1965 nog 1023 ton aan goudreserves, het hoogste niveau in haar geschiedenis. Tegen 1985 had het de helft van zijn goudreserves van de hand gedaan.

Vervolgens was zij voornaam deelnemer aan de “samenzwering” van westerse centrale banken om de prijs van goud te drukken. Daarom dumpte zij flink wat goud op de markt tussen 1990 en 2002 om zo de prijs laag te houden.

Daarna nam de prijs van het edelmetaal een vlucht tot aan 2011, toen zij nauwelijks nog goud aanhield. Dat is tegenwoordig nog minder het geval.

Wanneer Canada haar goudreserves vanaf 1965 had gehouden dan zou het vandaag de op 5-na grootste aanhouder van het edelmetaal zijn.

Bronnen: WGC, Penny Mining Stocks

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]