Stuurt Frexit goudhausse aan?

De afgelopen maanden is goud als belegging alleen maar aantrekkelijker geworden. Op 7 februari bereikte goud een driemaandelijks hoogtepunt van 1230 troy ounce.

De opgaande beweging van zowel goud als aandelen is opmerkelijk. Historisch gezien hebben beleggers stabiliteit gezocht tijdens periodes waarin de aandelenmarkten turbulent waren.

Als je rekening houdt met de enorme research die achter deze relatie zit, waarom zijn beide activa dan gestegen? Sommigen hebben geopperd dat er onzekerheid was die afkomstig is van het gedrag van goud. Maar het nieuws uit Europa is mogelijk significanter.

De Franse populistische leidster Marine Le Pen is erg uitgesproken geweest in haar inspanningen om Frankrijk uit de Europese Unie los te wrikken (de zogenaamde Frexit).

Een dergelijke beslissing zou de Franse franc opnieuw introduceren. Hoewel dit verre van zeker is, geven de jongste headlines een steeds duidelijker beeld van de toekomst van Frankrijk.

Le Pen is de front-runner in bijna alle polls. De voormalige eerste minister François Fillon kijkt ondertussen aan tegen een schandaal, door de fictieve job van zijn vrouw.

Heel wat Franse beleggers maken zich serieus zorgen over deze ontwikkelingen. De onzekerheid eist zijn tol voor Franse overheidsobligaties. De premie die beleggers vragen voor het aanhouden van Franse overheidsobligaties ten opzichte van Duitse steeg tot het hoogste peil in bijna vier jaar.

De goudprijs houdt daar rekening mee en is daarom sinds het jaarbegin al zo’n 7% kunnen stijgen.

Anderzijds kan dit er ook allemaal op wijzen dat de aandelenkoersen serieus overgewaardeerd zijn.

Aandelenbeleggers deden het goed in 2016 en namen een voorschot op de overwinning van Trump.

Indien deze gekke dingen gaat doen of zijn beloftes van infrastructuurwerken niet nakomt, dan zal goud door zijn status als veilige haven ongetwijfeld nog veel hoger gaan.

Slimme beleggers in edelmetalen positioneren zich op de juiste manier en beleggen zowel in goud als in zilver.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999