Stijging goudprijs moet nog beginnen (Scotiabank)

Hoewel de goudmarkt er niet in geslaagd is om het momentum van oktober vast te houden in de maand november, is de Canadese bank Scotiabank zeker nog niet bereid om de handdoek nu al in de ring te gooien. Integendeel, zij zien zeker brood in de evolutie van de edelmetaalprijzen.

Analisten bij Scotiabank zeiden dat ze nog brood zien in het gele metaal. De reden is dat zij duidelijk zien dat er een risk-off sentiment heerst op de financiële markten en de inflatie duidelijk in de lift zit. Dat blijkt uit het edelmetalenverslag November Metals Matter.

De economische cijfers vertonen de jongste tijd wat zwakte. Dat blijkt hoofdzakelijk uit de cijfers die van de VS komen. Bovendien hebben we ook gezien dat de basismetalen onder druk hebben gestaan. Dat heeft vooral te maken met de Amerikaanse handelsspanningen. Goud is positiever geëvolueerd en dat heeft grotendeels te maken met de risicoaverse ingesteldheid van de markten. Hierdoor lijkt er meer ruimte voor een opwaartse evolutie de komende maanden. We mogen ons immers verwachten aan een rotatie uit de aandelen- en obligatiemarkten. De commentaren komen er tegen de achtergrond van een aanhoudend zwakkere goudprijs die rond het kritieke niveau van 1220 USD per ounce komt.

De analisten merkten verder ook nog op dat zilver lijdt onder een zwakke vraag naar industriële metalen. Dat heeft uiteraard te maken met de wereldwijde economische besognes over de economische groei.

Maar de analisten geven ook nog mee dat indien de goudprijzen hun opmars zouden verder zetten en opnieuw zouden kunnen rekenen op de interesse van beleggers, dan zal de zilverprijs het extra goed doen. Zilver is in het verleden steeds volatieler geweest dan goud, maar de extra rendementen zijn absoluut niet te versmaden!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999