Sterk banenrapport duwt goud lager

De Amerikaanse arbeidsmarkt blijft vuren op alle cilinders. Het is duidelijk dat het herstel zich doorzet, want het departement van arbeid gaf aan dat er in juni 222.000 nieuwe banen werden gecreëerd. Dat is boven de verwachtingen van economen, die hadden gemikt op een toename van 174.000 banen. Dat sterke rapport volgt op de mooie rapporten van mei en april.

Het is geen verrassing dat de goudmarkt sinds begin juni sterk is gedaald. Het seizoenseffect speelt hier blijkbaar wel een rol. Je kan er om treuren, maar je kan er ook gebruik van maken door dit te beschouwen als een mooi instapmoment voor edelmetalen op lange termijn. Traders op korte termijn gaan uit de markt omdat ze vinden dat de technische opwaartse trend is gebroken. Ook is het duidelijk dat de Fed de rentevoeten verder wil optrekken. Dat is – onterecht – een slechte zaak voor goud, denken ze.

Terwijl de beren op dit moment de markten controleren, omdat er weinig of geen geopolitieke problemen zijn (behalve dan in Noord-Korea) of economische stress, is het aspect ‘veilige haven’ van de goudprijs ietwat naar de achtergrond verdwenen.

Ook opmerkelijk is dat de goudprijs dicht bij een technische steunlijn noteert, in de buurt van de 1200/1190 USD per ounce zone. Die kan een stabiliserende factor zijn voor de prijs, en een aantrekkelijk instapmoment, zolang de prijs er uiteraard niet doorzakt.

Temidden dit pessimisme zijn er nog altijd genoeg partijen die geloven in een (fors) hogere goudprijs. Een daarvan is BofA Merrill Lynch Global Research, dat voorspelt dat de goudprijs tegen het eerste kwartaal van 2018 1400 USD per ounce zal noteren. Voor zilver verwachten ze een prijs van 20,71 USD in hetzelfde kwartaal.

Alles is dus niet zomaar negatief, profiteer van de lage prijzen zolang ze duren!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999