State Street: goud gaat stijgen wanneer kortetermijnfocus verdwijnt

Beleggers focussen zich altijd op de korte termijn. Heel wat beleggers hebben moeite om zelfs maar een paar maanden vooruit te kijken. Nochtans is dat een van de belangrijkste vereisten van een geslaagde belegger.

Ook bij goud is het niet anders: sentiment volgt zoals zo vaak de prijs. Volgens één bepaalde goudanalist kijken beleggers enkel naar wat er fout loopt op de markten. Zij zien alleen de stijgende rentevoeten maar zien niet dat de onderliggende financiële stabiliteit sterk aan het verslechteren is.

De goudprijzen zijn immers gedaald tot het laagste peil in één maand aangezien beleggers de Fed-aankondiging van vorige woensdag nog aan het verteren zijn. Toen werden de rentevoeten immers met 25 basispunten verhoogd. De goudfutures noteren een heel stuk onder de 1200 USD en zo rond de 1188 USD per ounce.

In een telefonisch interview met Kitco News vertelde George Milling-Stanley, hoofd goudbeleggingen bij State Street Global Advisors, dat hij niet verrast is door de reactie van beleggers. Hij voegde eraan toe dat dit deel uitmaakt van het patroon dat goud tijdens de laatste rentebeslissing heeft neergezet.

Volgens hem heeft de markt precies gekregen wat ze verwachtte. Zodra de markt er vrede mee heeft genomen dat de reële rentevoeten laag zullen blijven, verwacht hij dat de goudprijzen zullen herstellen. De huidige marktreactie is eerder gericht op tijdelijke factoren.

De Amerikaanse dollar blijft voor de goudprijs de belangrijkste tegenvaller. In zijn persbericht naar aanleiding van de renteverhoging woensdag zei Powell de Fed voorzitter immers dat de Amerikaanse dollar verder kan blijven stijgen aangezien de Amerikaanse economie beter presteert dan de rest.

Conclusie? Vooruit kijken en weten wat je in portefeuille hebt. Aan de huidige prijzen bieden de goudkoersen een zeer belangrijke waarde propositie. Het is een value belegging in de ware zin van het woord. Goud is momenteel een goede waarde en door een repricing van het risico zullen de prijzen uiteindelijk stijgen.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999