Stanley Druckenmiller wederom in goud geïnvesteerd

De stappen volgen van de grootste en beste investeerders ter wereld is zeker geen garantie voor succes, maar één ding is zeker: de positie die zij hebben verworven komt natuurlijk niet omdat zij op de lange termijn een slechte track record kennen.

Nu blijkt dat hedge fund legende Stanley Druckenmiller in december en januari weer in goud investeerde is het dan ook zeker de moeite van het vermelden waard.

De beste man weet al jaren pittige resultaten neer te zetten, eerst toen hij werkzaam was voor George Soros en daarna – in iets mindere mate – met zijn fonds Duquesne Capital.

In 2010 sloot hij het fonds en sindsdien beheert hij enkel nog het familiefortuin, dat nu een kleine 5 miljard dollar waard is. Ook hier met succes overigens, in 2010 was dit nog geen 3 miljard dollar.

Druckenmiller, een fervent goud-investeerder, liet net na de Amerikaanse verkiezingen in november weten dat hij al zijn goud posities had gesloten en een stuk enthousiaster was voor de Amerikaanse aandelenmarkten wegens de dereguleringsbeloftes en belastinghervormingen van Trump.

All the reasons I have owned it for the last couple of years, it seems to me they may be ending

Gaf hij toen bij CNBC aan.

Gisteren liet hij aan Bloomberg weten eind december en begin januari weer van gedachte te zijn veranderd.

I wanted to own some currency and no country wants its currency to strengthen. Gold was down a lot, so I bought it

Wat daarbij vooral in de gaten gehouden moet worden is het woord bought.

Het zegt weinig over zijn huidige posities in het edelmetaal, een gegeven wat nogal snel over het hoofd wordt gezien gekeken naar de artikelen die hierover gepubliceerd worden.

Hoe dan ook is het belangrijk op te merken dat hij goud als een valuta benaderd, niet als grondstof.

Daarnaast stopt Druckenmiller zijn spreekwoordelijke eieren niet in één enkele mand. Hij gebruikt goud als diversificatie in portfolio.

Hoewel al langere tijd een goudinvesteerder is zijn investeringsmethode niet een van heilig geloof, eerder pragmatisch. Hij weet het edelmetaal op waarde te schatten maar staart zich niet blind op een enkele theorie.

Het is duidelijk dat zijn keuze om in december weer in goud te investeren de juiste was, net zoals de keuze om in november een kleine break te nemen.

En het betreft natuurlijk geen beleggingsadvies, maar veelzeggend is het wel.

Bronnen: Bloomberg, Market Watch

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999