Sieradenverkoop stuwt goudconsumptie China

Terwijl de Chinese goudmijnbouwindustrie een van de grootste ter wereld is gelooft Zhang Yongtao, vice-voorzitter en secretaris-generaal van de China Gold Association, dat een nog dominantere positie in het verschiet ligt.

Yongtao suggereert dat dit kan worden bereikt door meer expansie wereldwijd in aanvulling op het benutten van de goudmijnbouwmogelijkheden in eigen land.

De China Gold Association meldt dat eind 2017 China liefst 13.195,6 ton aan resources en reserves wist te identificeren.

Yongtao: “Overseas investment has been building steadily. Chinese gold companies have made international investments of nearly $4 billion US since 2011, boosting their gold reserves by more than 800 metric tonnes. Looking ahead, more such investments are expected. A quick glance across the industry highlights this trend”

In 2007 verving China Zuid-Afrika als ’s werelds grootste goudproducent en heeft dat elf opeenvolgende jaren volgehouden. Het betreft ook de grootste goudconsument sinds vijf jaar.

China produceerde in 2017 426,14 ton goud, iets meer dan 13 procent van het wereldwijde aanbod.

China’s goudconsumptie groeide daarbij de eerste drie kwartalen van dit jaar sterk als gevolg van de sterke binnenlandse vraag.

De gegevens van de organisatie voor de vraag naar goud is daarbij aanzienlijk hoger dan die van de World Gold Council, aldus Commerzbank.

Het gebruik van goud steeg met 5,08 procent ten opzichte van een jaar geleden naar 849,7 ton in de periode januari tot en met september.

De gouden sieradenverkoop kende daarbij een stabiele groei en was verantwoordelijk voor bijna twee derde van de totale binnenlandse consumptie.

De China Gold Association gaf aan dat de verkoop van sieraden robuust bleef wegens de dalende goudprijs, wat consumenten ertoe aanzette meer aan te kopen.

Ook vluchten beleggers in gous omwille van grotere globale onzekerheden, terwijl de industriële vraag naar goud voor elektronica stabiel bleef.

Daartegenover stond een daling in verkoop van goudbaren met 5,05 procent. De gegevens toonden ook een daling in de Chinese output met 7,46 procent in de eerste negen maanden van dit jaar.

Bronnen: The Standard, Coin World, Kitco

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999