Shandong Gold Mining doet grote goudontdekking

Het Chinese Shandong Gold Mining, de op een na grootste goudproducent van China, gaf tijdens een persconferentie in Beijing op 28 maart aan dat zij hoogstwaarschijnlijk China’s grootste gouddeposito heeft ontdekt.

De Xiling mijn, in de oostelijke provincie Shandong, gaf tegenover de plaatselijke autoriteiten aan dat het 382.58 ton aan goudreserves heeft ontdekt. Het volume zou verder op kunnen lopen tot meer dan 550 ton wanneer de volledige exploratie over twee jaar is afgerond.

Wanneer dat klopt dan zal dat China’s grootste goudmijn betekenen, met een potentiële waarde van meer dan 22 miljard dollar.

De ontdekte goudader, gelegen in de regio Laizhou-Zhaoyuan in Shandong, is 67 meter breed en meer dan 2 kilometer lang. Op volle capaciteit, zou de mijn een levensduur hebben van 40 jaar.

Shandong Gold Mining had maandag ook al goed nieuws, toen zij wist te meldden dat haar nettowinst in een jaar tijd meer dan verdubbeld was naar 1.29 miljard yuan of 187 miljoen dollar.

Chinese goudmijnbedrijven zijn naarstig op zoek naar nieuwe goudontdekking, zowel binnen als buiten de landgrenzen.

Het Chinese Ministerie van Industrie en Informatie Technologie gaf vorige maand aan dat China haar goudreserves tegen 2020 op wil krikken met 3.000 tot 14.000 ton.

Volgens de officiële Chinese centrale bankstatistieken had China in 2016 de op vier na grootste goudreserves ter wereld. Alleen de VS, Duitsland, Italië en Frankrijk moest zij voorlaten.

Daarnaast is ook het IMF een groot goudaanhouder. Met dit instituut meegerekend komt China op een zesde plaats met 1.843 ton aan goudreserves.

Echter zijn de Chinezen niet bijzonder transparant en zou het land best nu al het dubbele aan goudreserves hebben.

Statistieken van de China Gold Association laten zien dat China in 2016 453 ton goud produceerde, waarmee het voor het tiende jaar op rij ’s werelds grootste goudproducent is.

China is ook de grootste goudconsument ter wereld, met een jaarlijkse afname van 975 ton.

Bronnen: Bloomberg, Sputnik News, China Daily, Sohu

Foto: Flickr

[xyz-ihs snippet=”goud”]