Rick Rule: laat je niet afleiden door zaken die geen belang hebben

Dezer dagen is het al Bitcoin wat de klok slaat. Hoewel Bitcoin een interessantere optie lijkt dan goud, zegt edelmetaalexpert Rick Rule aan beleggers dat ze zich niet mogen laten afleiden door “zaken die niet van belang zijn’.

Het debat van Bitcoin versus goud is een voordeel geweest voor mensen zoals Rick Rule, de voorzitter en CEO van Sprott US Holdings. Hij kiest resoluut goud boven Bitcoin.

Hopelijk zullen de mensen goud met Bitcoins blijven vergelijken in 2018, vertelde hij aan Kitco News in het kader van de Silver and Gold Summit in San Francisco.

Hoe meer mensen aandacht besteden aan zaken die er niet toe doen, hoe meer kansen een oude kerel als ik heeft om te concurreren, vertelde hij. Hij vindt het in feite een goeie zaak dat mensen worden afgeleid door zaken die er niet toe doen. Hij wordt het niet beu, integendeel, hij vindt het leuk om in concurrentie te treden.

Goud is volgens hem verre van een speculatieve belegging, en is daarom volgens velen een saaie belegging te noemen. Maar dat is nu precies wat het gele metaal zo aantrekkelijk maakt voor beleggers, zei hij.

“Als ik een speculant was, dat zou ik goud niet achternahollen omdat het vanuit speculatief oogpunt niet erg interessant is. Vanuit beleggingsoogpunt vindt hij goud wel erg interessant, want fysiek goud is een verzekering tegen allerhande risico’s en zorgt ervoor dat mensen hun koopkracht kunnen bewaren.

Hij voegt er ook aan toe dat goudmijnaandelen een mooie prestatie kunnen neerzetten als de stijging van de goudprijs zich doorzet.

Rick Rule geeft toe dat mensen de jongste tijd aandelen of Bitcoin hebben verkozen boven het gele metaal, waardoor de goudprijs onder druk is komen te staan. Maar volgens de bekende belegger moeten beleggers zich concentreren op iets anders.

Volgens hem gaan mensen volledig voorbij aan het feit dat er weinig verwachtingen zijn voor goud volgend jaar. Het kan bijna niet anders of mensen zullen positief verrast worden.

We kunnen niet anders dan het daar volledig mee eens zijn…

[xyz-ihs snippet=”goud”]