Reddit-gebruikers hebben nu blik gericht op de zilvermarkt

Aandelen van zilvermijnbouwbedrijven profiteerden donderdag in de strijd van retailbeleggers op Reddit met Wall Street. Sommige bedrijven noteerden dubbelcijferige winsten, gedreven door het kopen van aandelen onder invloed van sociale media.

Het Canadese First Majestic behoorde tot een van de grootste stijgers en steeg met meer dan 30 procent, na een bericht dat het bedrijf gratie kreeg voor een aanklacht wegens belastingfraude in Mexico.

Aandelen in GameStop, AMC Corp en Blackberry waren afgelopen week sterk gestegen doordat kleine beleggers, die zich via social-mediakanaal Reddit organiseren, instapten en zo professionele short-sellers dwongen posities met zware verliezen op te geven.

De winsten in deze aandelen werden donderdag echter beperkt door handelsbeperkingen, waarna deze beleggers zich massaal focusten op de zilvermarkt .

Berichten op het Reddit discussiebord WallStreetBets spoorden leden aan om te investeren in First Majestic en de iShares Silver Trust ETF.

“Once you’re done with GME – $AG and $SLV, the gentleman’s short squeeze, driven by macro fundamentals”, was er op het platform te lezen.

De handel in First Majestic-aandelen – verhandeld onder dezelfde ticker als zilver’s periodiek systeemsymbool ‘AG’ – werd kort stilgelegd in New York, terwijl de Toronto-genoteerde aandelen 15 procent hoger noteerden.

Todd Anthony, vice-president corporate development bij First Majestic, bevestigde een bericht in de media dat een rechter in Mexico City geweigerd heeft het Canadese mijnbouwbedrijf aan te klagen wegens criminele belastingfraude.

Ook Fortuna Silver Mines steeg flink, met een stijging voor de dag van 10 procent, net als het in Londen genoteerde Fresnillo Mining.

Aandelen in Pan American Silver, Endeavour Silver, Wheaton Precious Metals en Silvercorp stegen eveneens flink.

De zilverprijs op de spotmarkt steeg met bijna 7 procent alvorens de dag wat lager af te sluiten. Ook vandaag staan zowel goud als zilver flink hoger.

Goud koerst vandaag 30 dollar hoger op een winst van 1,5 procent. Zilver staat vandaag bijna 4 procent hoger op 27,5 dollar per ounce.

Ook vandaag gaan de goud- en zilvermijnbouwaandelen flink hoger. Rockfire Resources steeg vandaag bij de opening van de beurs in Londen met 50 procent nadat het bijzonder positief nieuws wist te melden aangaande een flinke stijging in bewezen reserves.

Bronnen: Reuters, Kitco

Foto: Flickr