Peter Schiff raadt iedereen aan om goud te kopen

De afgelopen maanden is de dollar gestaag sterker geworden, tot op het hoogste niveau ten opzichte van de euro in twaalf jaar. Velen zien dit als een teken van een herstellende economie en van de aanhoudende stabiliteit van de dollar onder de wereldvaluta. Maar niet iedereen deelt deze optimistische visie.

Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, waarschuwt dat de versterking van de dollar slechts “tijdelijk” is en dat het herstel een illusie is. Hij heeft steeds beweerd dat er geen echt herstel geweest is.

Schiff is van mening dat goud een van de veiligste manieren is tot behoud van vermogen.

Schiff is niet de enige financiële expert die gelooft dat het einde van de hegemonie van de dollar aanstaande is.

Strategisch risico adviseur F. William Engdahl schrijft:

“In 2014 ondertekenden Rusland en China twee gigantische 30-jarige contracten voor de levering van Russisch gas aan China. Die leveringen zullen worden afgerekend in renminbi [yuan] en Russische roebel, niet in dollars.“ In 2015 begon de Russische Centrale Bank met het opnemen van Chinese yuan in de officiële reserves.

Deze en andere factoren leiden Engdahl tot de conclusie:

“Een Russisch-Chinese alternatief voor de U.S. dollar in de vorm van een door goud gedekte roebel en goud gedekte yuan, kan het begin van een run uit de Amerikaanse dollar betekenen.“

Engdahl voorspelt dat goud “op het punt staat een dramatische terugkeer naar het monetaire podium van de wereld te maken.”

Historisch gezien kan een munt de rol van wereldreserve ongeveer vier decennia volhouden; de dollar zit nu al bijna aan het dubbele van die periode. De dollar wordt in die rol al lang kunstmatig in leven gehouden, terwijl de prijs van goud wordt gemanipuleerd om laag blijven. Maar het lijkt er op dat dit alles niet lang meer kan duren.

Niemand kan precies voorspellen wanneer het zal gebeuren, maar als het gebeurt, zal de ineenstorting van de dollar zich waarschijnlijk snel en met potentieel verwoestende gevolgen voltrekken. Degenen die steeds hebben gezegd in goud te investeren zouden binnenkort wel eens gelijk kunnen krijgen.

Alle indicatoren wijzen in die richting. Uit de recente volatiliteit op de valutamarkten kan worden afgelezen dat de instorting dichterbij is dan velen beseffen.

 

http://www.naturalnews.com/052548_gold_dollar_collapse_Chinese_yuan.html

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]