Ontspoort in 2017 de omloopsnelheid?

Beste lezer,

Eerst en vooral willen we u voor 2017 uiteraard het allerbeste toewensen op elk vlak! Gezondheid, veiligheid en uiteraard succes met uw beleggingen dit jaar.

Ook goud zal dit jaar een belangrijke beleggingscomponent blijven in uw portefeuille. Een van de zaken die een positieve invloed kunnen uitoefenen op de goudprijs, is de omloopsnelheid van het geld.

Dat is de snelheid waarmee het geld van handen wisselt in onze economie. Die omloopsnelheid is sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 tot historische dieptepunten gedaald.

Het ziet er naar uit dat dit nu kan veranderen. Er zijn immers een aantal economische voorstellen gepland, waaronder de infrastructuurwerken van Trump, die een invloed kunnen uitoefenen op de omloopsnelheid in 2017.

Hoe sneller een geldbiljet van handen wisselt door de economie, van de ene transactie naar de andere, geeft aan in welke mate er economisch momentum en groei is. Hoe sneller het geld ‘beweegt’, hoe beter de gezondheid van de economie. Een dergelijke gezonde omloopsnelheid hebben we de jongste jaren niet meer gezien.

Als deze omloopsnelheid opnieuw gaat beginnen toenemen – en de eerste tekenen daarvan kunnen we al zien – dan mag je er donder op zeggen dat de inflatie weer gaat aantrekken.

Goud is een van de activa die profiteren wanneer de inflatie aantrekt. Je kan slimmer zijn dan alle andere beleggers door nu al in je portefeuille de nodige posities in goud en zilver te voorzien.

Wanneer de omloopsnelheid begint te stijgen, is het immers te laat!

Kijk vandaag nog rond in onze shop en bestel de mooiste zilveren en gouden munten!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]