Online goudverkopen 400 procent hoger op dalende bitcoinprijs

Het Duitse goudplatform CoinInvest verkocht gisteren 30 kilo aan goud, dat een waarde representeert van 1,2 miljoen dollar.

Ondertussen dipt het “virtuele goud”, bitcoin, onder de 10.000 dollar. Dat komt neer op een daling van haar all time high een maand geleden van meer dan 50 procent.

Zo’n 300 miljard dollar ging de afgelopen drie dagen in rook op aan cryptovaluta’s.

Met de cryptowereld in angst schoten de gouden muntverkopen bij een van Europa’s grootste online goudverkopers met 400 procent omhoog.

Directeur van CoinInvest Daniel Marburger gaf aan:

Yesterday was a hell of a crazy day. Emails and phones did not stand still with customers asking how they could turn their crypto into gold

Bitcoin zette op 18 december een hoogtepunt neer van 19.511 dollar. Vandaag staat het zoals gezegd meer dan 50 procent lager.

Goud steeg in diezelfde periode 5,8 procent. Het stond maandag op haar hoogste punt in vier maanden tijd op 1.344,81 dollar per ounce.

Volgens Marburger hebben goud en de bitcoin veel met elkaar in gemeen, wat er voor zorgt dat bitcoinbeleggers vanzelf ook geïnteresseerd zijn in het edelmetaal.

Marburg:

Both are limited in quantity, easy to trade and you can store them decentralized. The advantage for gold – no passwords you can lose, the volatility is much lower, sustainable growth and in the end you can hold your investment in your hands

Ondertussen lijkt volatiliteit niet alleen in de cryptowereld aan de orde van de dag maar is wellicht bezig met een ware comeback.

De Cboe VIX Volatility Index – of VIX – steeg gisteren met 15 procent, terwijl aandelen hun verse recordhoogtes van vorige week niet wisten vast te houden.

De stijging van de VIX was de grootste sprong die de index, ook wel Wall Street’s “angst index” genoemd, in vier maanden tijd.

Met de stijging van de VIX gisteren kwam zij op haar hoogste punt sinds augustus 2015 ten opzichte van haar Europese tegenhanger, de VStoxx Index. Die index blijft hangen rond haar laagste punt ooit.

Bronnen: Bloomberg, The Street

Foto: Flickr

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.