Nog jaren voor goud nieuw hoogtepunt bereikt?

De barrière van 1800 dollar per ounce hebben we alvast bereikt. Het is nu de vraag of de goudprijs dat momentum kan vasthouden. Het kan nog verschillende jaren duren voor een nieuw historisch hoogtepunt bereikt wordt.

Dat zegt Gary Wagner, de uitgever van thegoldforecast.com op kitco.

‘Ik denk dat we een nieuw historisch record zullen optekenen bij het goud.

Ik ben echter niet zo optimistisch dat dit, laten we zeggen, de komende vier maanden zal gebeuren. Ik denk echter dat het sterk waarschijnlijk is dat we opnieuw 1900 dollar per ounce gaan testen, en dat kan weleens de komende maanden zijn.’

Het is niet te voorspellen uiteraard wanneer dat historische hoogtepunt wordt aangetikt, maar het is vooral belangrijk dat de stijging niet te snel gaat. Anders zitten we al veel te snel in de parabolische fase, waar goud op termijn zeker zal inkomen.

Geduld dus en regelmatig bijkopen blijft het devies. Want op de grafieken hebben we immers gezien dat de goudprijs tegenover de brede aandelenmarkten een bijzonder interessante uitbraak heeft opgetekend.

Te volgen dus!

De mooiste munten en baren in goud, zilver en andere edelmetalen zullen ook de komende jaren uitstekende beleggingen zijn.

Gradueel bijkopen blijft zoals steeds het devies.

Bron: Kitco.com