LBMA overschat zilvervoorraad met 3.300 ton tijdens Silver Squeeze

Een boekhoudkundige fout in de zilvermarkt, gemaakt door de London Bullion Market Association (LBMA), komt op een precair moment nu beleggers proberen te peilen hoeveel aanbod er daadwerkelijk is.

Dinsdag bevestigde de LBMA dat het een rapportagefout heeft gemaakt in de hoeveelheid fysiek zilver in de Londense kluizen.

Volgens het recente rapport heeft de LBMA de hoeveelheid zilver in de Londense kluizen met 3.300 ton overschat in maart, toen de markt een ongekende vraag naar het fysieke edelmetaal zag.

“A data submission error led to the publication of an incorrect aggregate figure for the total silver held in London vaults in March. The corrected figure is 1,143,194 troy ounces”

Eerder werd gemeld dat er eind april 2021 1.153.154 troy ounces aan zilver in de Londense kluizen lag, een stijging van 0,9 procent ten opzichte van de maand ervoor.

Bullion Star gaf op Twitter aan dat de LBMA begin april beweerde dat het totale zilver in de Londense kluizen in maart met maar liefst 11 procent was gestegen, van 1,125 miljard ounce (34.996 ton) naar 1,249 miljard ounce (38.859 ton).

Dit blijkt nu dus onjuist, aangezien eind maart het werkelijke aantal 1,143 miljard (35.557 ton) bedroeg. Gekeken naar de cijfers blijkt 3.300 ton 96.251.100 troy ounce, wat een grove fout betreft bij het indienen van de gegevens.

Chris Marcus, oprichter van Arcadia Economics, gaf eerder aan dat de U.S. Mint niet in staat is geweest om aan de fysieke vraag te voldoen.

Marcus gaf op Twitter aan: “I feel like I almost have to sleep on this one before commenting further… Because unless I’m missing something, did they basically just say that they didn’t add the 118 million ounces they claimed during silver squeeze weekend?”

Met deze fout lijkt het nog duidelijker dat er niet genoeg fysiek zilver is om de huidige papieren zilvermarkt te ondersteunen.

Bronnen: Kitco, LBMA

Foto: Flickr