Goud en zilver hoger vrijdag

Het was gisteren een feestdag dus met minder liquiditeit, maar dat weerhoudt de goud- en zilverprijzen er niet van om op vrijdag net voor het weekend fors hoger te gaan.

Dat komt door het feit dat de Amerikaanse economische cijfers over de kleinhandelsverkopen een stuk zwakker zijn gebleken dan verwacht. Ook de olieprijzen gaan hoger en de dollarindex gaat lager.

Wanneer we kijken naar de grafieken dan zien we duidelijk een opwaarts gerichte trend. Dat kan de traders en de speculanten die eerder op korte termijn handelen een hart onder de riem steken. Ook bij zilver zien we deze positieve technische ontwikkeling op de grafieken.

Er zijn verschillende factoren die de goud- en zilverprijzen de komende maanden zullen blijven ondersteunen en de hoge inflatiecijfers in de VS zijn er daar zeker een van. De inflatie zit daar nu zowat 4 procent op jaarbasis en dat is erg hoog.

Na Covid is alles duurder geworden en mensen zoeken naar manieren om hun koopkracht in stand te houden. Het lijdt dan ook geen twijfel dat goud hiervan zal profiteren.