Nog een JPMorgan topman positief voor goud!

De positieve berichten voor goud blijven maar komen. Mensen en analisten die vroeger sceptisch waren, keren nu hun kar en zien een bijzonder rooskleurig scenario voor het gele metaal op langere termijn.

Nu heeft ook een nieuwe topman van JPMorgan zich positief uitgelaten over goud tijdens een interview op CNBC, volgend op de verschijning van Solita Marcelli eerder deze maand, waarin een goudprijs van 1400 USD werd voorspeld.

De global chief investment officer en de verantwoordelijke voor vastrentende effecten en grondstoffen, Bob Michele, denkt echter niet dat de Fed dit jaar agressief zal de rente verhogen. Dat speelt uiteraard in het voordeel van het goud. Indien de Fed de rente optrekt van nul tot ongeveer 2%, dan zal dat uiteraard een grote invloed hebben op het goud. De analist denkt dat ze nog één renteverhoging zullen doorvoeren dit jaar, en dat zal volgens hem opnieuw positief zijn voor het goud. Volgens hem is het duidelijk een goed moment om in het goud te stappen, en de centrale banken over de hele wereld hebben hier duidelijk een belangrijke rol in te spelen.

Zoals al verschillende keren werd aangehaald, is de negatieve rente een van de belangrijkste drivers voor het goud. Wat daar nog eens bovenop komt, is de valutaoorlog die zich momenteel afspeelt in Europa en Japan. Ook China en Australië mengen zich nu ook in het debat en proberen hun munt steeds lager te duwen. Dat zorgt ervoor dat de trend op middellange en lange termijn steeds positiever wordt.

De analist is bijzonder verrast door de sterkte die het goud heeft laten zien de afgelopen periode. Er is geen twijfel dat wanneer je kijkt naar de speculatieve posities, deze op een tienjarig hoogtepunt staan. Er is dus wat consolidatie nodig. Een consolidatie naar 1200 USD is mogelijk, maar daarna gaan we opnieuw hoger.

Een hart onder de riem dus voor goudbeleggers die op langere termijn denken!

 

[xyz-ihs snippet=”promo”]