Miljardairs die in goud beleggen

Niet alleen voor een gewone starveling bieden goud en zilver heel wat voordelen. Verschillende zeer bekende miljardairs staan ondertussen ook bekend om hun voorliefde voor edelmetalen. Vaak doen ze dat zelfs niet zozeer om enorme winsten te boeken, maar om hun portefeuille te beschermen tegen onverwachte grote verliezen.

Een eerste belegger die een dergelijke filosofie toepast, is Ray Dalio. Dat is de oprichter van Bridgewater Associates, een van de grootste hedgefondsen ter wereld. Hij is al een lange tijd een voorstander van het aanhouden van goud. Hij zegt al geruime tijd dat een gespreide en evenwichtige portefeuille zowat 5 tot 10% van zijn activa aanhoudt in goud. Hij zei ook dat “wanneer je geen goud hebt, je noch de geschiedenis noch de economie begrijpt”. Mensen die in goud beleggen, begrijpen dat papieren valuta’s uiteindelijk alleen het papier waard zijn waarop ze gedrukt zijn.

Een tweede miljardair is Stanley Druckenmiller. Hij is de oprichter en voormalige voorzitter van Duquesne Capital Management, een hedgefonds dat hij oprichtte in de vroege jaren 80. Het fonds boekte gemiddelde jaarlijkse rendementen van 30% voor het werd opgedoekt in 2010.Druckenmiller is zeer sceptisch tegenover de Fed en vindt dat alle beleggers goud moeten hebben.

David Einhorn is de voorzitter van hedgefonds Greenlight Capital. Ook hij is bullish over goud. Zijn redenering is dat de economische agenda van president Trump geen centrale filosofie heeft, en dat zal aanleiding geven tot meer politieke en economische onzekerheid.

En ten slotte Jim Rogers, wie kent hem niet? De man boekte enorme winsten met grondstoffen. Hij zegt al jaren dat goud en zilver belangrijke onderdelen zijn van elke portefeuille. Momenteel wacht Rogers op een dip in de goudprijs om nog meer bij te kunnen kopen.

Laat je dus overtuigen van de kracht van goud en zilver en zorg voor deze edelmetalen in portefeuille!

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.