UBS ziet koopmoment voor goud

Nu de goudprijs rond de 1.220 dollar per ounce ligt, na een scherpe sell-off op de verkorte handelsdag maandag en een gesloten beurs in de VS op dinsdag, ziet UBS het edelmetaal richting aantrekkelijke niveaus gaan.

Wayne Gordon – executive director for commodities and foreign exchange bij UBS – ziet tegen huidige niveaus een goed koopmoment. Gordon:

We zijn niet bullish; we zijn niet bearish. We geven alleen aan dat tactisch gezien een goudprijs van 1.200 dollar een prima koopmoment geeft. Net zoals we van mening zijn dat mocht goud de 1.300 dollar per ounce aandoen dat een prima verkoopmoment is

Wanneer de Amerikaanse werkloosheid blijft dalen en de Federal Reserve de rente blijft verhogen, los wat de inflatiecijfers laten zien, zal dat op de korte termijn een negatieve impact hebben op het edelmetaal.

Maar met aanhoudende vraag en dalende output, en dat nog eens in combinatie met een zwakkere dollar, zit er genoeg in het vat om de prijs hoger te zetten.

Gordon gaf verder aan dat – mochten aandelen in zijn algemeenheid weer lager gaan, en dat zou zo maar kunnen gezien de recordhoogtes die ze neerzetten – er een grote kans bestaat dat beleggers weer richting goud zullen kijken.

Naeem Aslam, chief market analist bij ThinkMarkets UK, denkt er hetzelfde over:

De stijgende aandelenmarkten houdt veel beleggers weg van goud. In het derde kwartaal zien we echter vaak een mindere prestatie in aandelen terwijl de goudprijs vaak hoger gaat. Elke daling in de goudprijs mag dus een mooie kans heten

Robin Tsui, een goud-ETF specialist bij State Street Global Advisors, denkt dat goud in de tweede helft van het jaar tussen de 1.150 en 1.350 dollar zal koersen.

Het zal voornamelijk afhangen van wat aandelenmarkten wereldwijd laten zien, of Trump zijn economische plannen erdoorheen krijgt en of de dollar blijft dalen of weer aan kracht terugwint.

Ook TD Securities verwacht voor de tweede helft van het jaar een goede prestatie van het edelmetaal. Grondstoffenstrategen Ryan McKay en Daniel Ghali van TD Securities:

Deze week zullen waarschijnlijk belangrijke Amerikaanse economische cijfers de richting voor goud bepalen. Specifiek, de uitkomst van de notulen van de FOMC-meeting woensdag (vandaag) en daarnaast het banenrapport over juni op vrijdag

Ongeacht of die uitkomst positief of negatief zal uitvallen voor goud gaven zij aan dat zij van mening zijn dat het edelmetaal in de tweede helft van 2017 sowieso goed zal presteren.

Bronnen: Kitco, Bloomberg, Market Watch

Foto: Flickr

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.