Miljardair Druckenmiller bezorgt

Tijdens zijn 25 jarige carrière als hedge fund manager zorgde Druckenmiller voor een gemiddeld jaarlijks rendement van zo’n 30 procent. Dat doen er hem maar weinig na. Wat nog ongelooflijker is, is dat hij dat voor elkaar kreeg zonder een enkel jaar dat negatief was.

Stan Druckenmiller’s ongelooflijke prestaties in investeringen is geworteld in zijn vaardigheden om vooruit te denken in macro-economische zaken. In januari gaf hij een toespraak waarin hij zei:

Earnings don’t move the overall market. Focus on the central banks and focus on the movement of liquidity. Most people are looking for earnings and conventional measures but it’s liquidity that moves markets

Druckenmiller wilt mensen waarschuwen. En niet omdat hij daar iets mee verdient, nee, enkel om mensen te waarschuwen. Hij ziet in huidige situatie een mogelijk macro-economische ramp zich voordoen en mensen moeten zich daar bewust van zijn wanneer zij in ieder geval een deel van hun welvaart willen behouden.

Bij de beschrijving hoe hij in staat was om zoveel geld te genereren in zo’n korte tijd en geen enkel slecht jaar te hebben gaf Druckenmiller in Business Insider begin april aan:

How did we do it? Very simple. While others were focusing on the present, we looked and focused on the future in terms of analyzing unsustainable situations. And when I look at the current picture of expected tax revenues combined with benefits promised to future generations, this is the most unsustainable situation I have ever seen in my career

Miljardair Druckenmiller zit dan ook met een groot vermogen in goud. Bijna 10 procent van zijn totaal eigen vermogen van $4 miljard. Dat kan gezien worden als een verzekeringspolis van zo’n $300 miljoen dollar. Een verzekering die Druckenmiller graag afsluit.

Bronnen: Business Insider, Trefis, The Motley Fool

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999