Mijn missie in 2024

Mijn missie in 2024

 

Ik heb vorig jaar tijdens de kerstperiode pas voor het eerst Atlas Shrugged van Ayn Rand gelezen. Ik was toen 45! Ik moet me schamen, ik weet het. 

Eigenlijk zou ik er een gewoonte van moeten maken om tijdens de laatste dagen van het jaar het boek te herlezen. Het bevat zoveel waardevolle lessen en ik durf wedden dat er steeds wel iets nieuw te ontdekken valt in dit meesterwerk. 

De figuur van Midas Mulligan sprak mij in het boek het meest aan. 

Mulligan was een bankier van de oude stempel. Zo leende hij enkel geld aan integere ondernemers met een gezond businessplan. Revolutionair! 

Als je tegenwoordig kijkt hoe banken geld uitlenen aan failliete overheden, onrendabele hernieuwbare energieprojecten en andere ‘duurzame’ investeringen, dan weet je waarom het zo fout gaat met ons geldsysteem.

Want in het systeem zoals we dat vandaag kennen, creëren banken geld wanneer ze nieuwe leningen toekennen. Wanneer die leningen gedekt zijn door wankele projecten, dan weet je ook meteen waarom je geld steeds minder waarde heeft.

Toen Mulligan steeds meer onder druk werd gezet om geld uit te lenen voor allerhande onzinnige projecten, nam hij een drastisch besluit. Hij liquideerde de activa van zijn bank, gaf de depositohouders hun centen terug en vertrok met een aantal gelijkgestemde zielen naar een nieuwe locatie om een nieuwe maatschappij op te bouwen. 

Dit is zo belangrijk. Op een gegeven moment heeft het namelijk geen zin meer om te vechten tegen het oude systeem en het beste besluit dat je dan kan nemen, is om eruit te stappen. Het systeem formeel af te wijzen. 

En goud speelde daarin een cruciale rol. Het bezitten van goud is namelijk al een verzetsdaad op zichzelf. Wie fiatgeld inruilt voor goud, stapt namelijk uit het systeem.

Een eerlijk systeem begint met eerlijk geld en als ons geld gedekt wordt door onbetaalbare schulden, waarom zouden we er dan nog moeite voor doen?

Eens je beseft dat ons geld gecorrumpeerd is, kan je toch niet anders dan dat geld afwijzen? Dit is waarom Mulligan het zo belangrijk vond dat er zoveel mogelijk goud in handen van de productieven terechtkwam. Eens het systeem in elkaar klapt, is er namelijk kapitaal nodig om het weer op te bouwen en dan wil je zoveel mogelijk kapitaal (goud) in de juiste handen.  

Als je Mulligan goed bestudeert, begrijp je waarschijnlijk dat ik me in hem herken. Zijn rol is de mijne. Ook ik waarschuw nu al vele jaren voor het eindspel van ons financieel systeem en ook ik doe er alles aan om zoveel mogelijk productieven te overtuigen om hun fiatgeld in te ruilen voor edelmetaal. Het is een beetje mijn missie in het leven geworden en ik zal die rol ook in 2024 verder op mij nemen.

Groeten,

Maarten Verheyen

 

PS: Goud999Safe biedt de beste optie om veilig en verhandelbaar fysiek edelmetaal aan te kopen