Mijn alternatief scenario is in play

Hetgeen we nu zien gebeuren met de koersen van de edelmetalen, heb ik net voor de zomer beschreven in mijn artikel “een alternatief scenario voor goud en zilver”.

Dit was zeker niet mijn voorkeurscenario maar de markt zoekt zijn weg en als belegger kunnen we ons alleen maar aanpassen.

In Elliott Wave-termen zitten we nu in een tweede golf die de opgaande beweging van maart 2020 tot augustus 2020 corrigeert.

Als we even focussen op GDX, hetgeen ik zie als een proxy voor de mijnaandelen, dan zien we vorig jaar een stijging van pakweg $16 naar $45.

De huidige correctie is een retracement op die beweging. Tot op heden hebben we reeds 50% van de voorgaande stijging teruggegeven en het zou niet gek zijn als dit uiteindelijk de 61,8%-retracement bereikt.

Voor GDX betekent dit dat we worst-case misschien nog 17% lager gaan. (hoeft niet, maar het kan)

 

 

Eens deze correctie is afgerond, krijgen we de derde golf en dan begint de fun pas echt.

Een derde golf is de meest krachtige en afgaande op de bijna 200%-stijging van de eerste golf, kunnen we hier serieus wat vuurwerk verwachten!

De tweede golf probeert de twijfelaars nog uit de markt te duwen en dit zijn de mensen die zich straks voor het hoofd meppen omdat ze net voor de start van de explosieve derde golf uit de markt zijn gestapt.

Ik weet dat de huidige correctie lang duurt en een frustrerend verloop kent, maar het laatste wat je nu wil doen, is toegeven aan je emoties.