Meghan Markle zorgt voor hogere verkopen gouden sieraden

Het Meghan Markle effect heeft zich uitgebreid naar de gouden sieradensector. Verkopen in het eerste kwartaal van geel goud in de VS kent volgens veel juweliers een flinke stijging en ook voor de nabije toekomst verwachten ze hogere verkopen.

Volgens de World Gold Council waren de eerste drie maanden van het jaar, gekeken naar de vraag naar gouden sieraden in de VS, het sterkst sinds 2009.

Verkopers menen dat dit zeker te danken is wegens de fascinatie voor de Amerikaanse actrice Meghan Markle, die afgelopen weekend trouwde met prins Harry van Groot-Brittannië.

Meghan, Hertogin van Sussex, gaf tijdens de verloving aan dat geel goud haar favoriet is. De verlovingsring werd dan ook in dat edelmetaal gezet.

David Borochov, van R&R Jewelers in New York: “Around that time (of the engagement), we started seeing more sales of yellow gold and the last couple months it’s increased more. Yellow gold jewelry sales have risen about 30 percent this year”

De verlovingsring werd ontworpen door prins Harry zelf en heeft een speciale betekenis. In de ring zijn namelijk twee diamanten verwerkt die deel uitmaakten van de persoonlijke collectie van prinses Diana. Op die manier wilde de prins verzekeren dat zijn moeder aanwezig was.

Ook op het avondfeest droeg Meghan een ring met een grote blauwe diamant. Tevens een die van Diana was. Daarmee ging zij traditioneel voor “something old, something borrowed and something blue” in één keer.

https://twitter.com/MarkleMedia/status/997991834612830208

Borochov verkoopt normaliter zo’n 70 tot 80 procent aan wit goud en platina en 20 tot 30 procent aan geel en roségoud. Hij verwacht dat dit laatste zal toenemen.

Nerik Shimunov, eigenaar van Crown Jewelers in New York zag een toename in die vraag.

Shimunov: “We saw an increase of about 20 percent (in yellow gold jewelry sales) from the beginning of the year”

Ook de verkoop van gouden sieraden bij Daniel Levy Jewelry in Chicago steeg met 10 procent na de verloving.

Alistair Hewitt, hoofd market intelligence bij de World Gold Council (WGC), weet te melden dat aankopen van beroemdheden inderdaad de juwelenverkoop beïnvloeden.

Uit onderzoek van de WGC uit 2016 bleek dat 22 procent van de Amerikaanse vrouwen die sieraden kochten, geïnspireerd waren door tijdschriften en kranten, en nog eens 11 procent verwees naar de invloed van beroemdheden.

Bronnen: This Is Insider, Reuters

Foto: Flickr

[xyz-ihs snippet=”goud”]