Goud: 1250 is mooi instapniveau

De analisten van Standard Chartered Bank zien wel brood in de goudprijs. Het enige wat zij aanraden, is om een beetje te wachten op een correctie, met name tot wanneer de goudprijs daalt tot 1250 USD per ounce. Dat niveau zou voor hen een aantrekkelijke aankoopkans zijn.

Vorige week donderdag ging het gele metaal hoger. Dat had voornamelijk te maken met de publicatie van de notulen van de Fed, die niet bleek aan te geven dat de beleidsmakers het tempo van hun monetaire verstrakking zouden versnellen. Bovendien kreeg de markt dan nog eens een extra boost op het vlak van beleggers die een veilige haven zochten, want zoals al in het nieuws was geweest, is de meeting tussen Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider afgezegd. Dat doet er natuurlijk wel goed aan.

Maar zoals gezegd wachten de analisten eerder op een daling van de goudprijs. Dat niveau van 1250 kan best gehaald worden, maar het is ook mogelijk van niet. Het is lastig om daar op korte termijn uitspraken over te doen.

Wat we wél weten op basis van historische cijfers, is dat het tweede kwartaal waarschijnlijk het zwakste is voor goud. De analisten van Standard verwachten wel dat de goudprijs in het vierde kwartaal gemiddeld 1375 USD per ounce zal bedragen. Dat wordt dan voornamelijk ingegeven door een verzwakkende trend en het potentieel van mogelijke inflatiestijgingen.

De belangrijkste factor die de goudprijs bepaalt, is de USD. De correlatie blijft immers rond de 70% hangen. De volgende factor zijn de 10-jarige Treasury rentevoeten. Daar is de correlatie op drie maanden aan het toenemen boven de 50%.

Het is moeilijk om uitspraken te doen over de goudprijs op korte termijn, maar op lange termijn zit dat zeker goed. Houd je posities aan, overweeg alleen het fysieke edelmetaal en voor een extra turbo-effect kan je zilver kopen.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999