Marc Faber: diversifieer, maar maak goud een prioriteit

De eeuwige doemdenker Marc Faber gaf op CNBC zijn opinie over de volgende maatregelen van de Fed en hoe beleggers hier best op reageren.

Woensdag zei de Fed dat ze mogelijk de rente verhogen in juni. Een slimme zet zo meent Faber, want ze verplichten zichzelf tot niets.

Ze testen enkel het water: “Als in juni de aandelen zijn gedaald, dan zullen ze niets doen. Als de markt relatief stabiel is of stijgt dan zullen ze de rente optrekken.”

Wie denkt dat de Fed in juni de rente zal optrekken, parkeert zijn geld best in dollars volgens Faber.

Maar de beursgoeroe meent dat het beleid van centrale banken onmogelijk te voorspellen valt. Daarom kan je best diversifiëren in goud, vastgoed, cash en obligaties en aandelen.

Toch maakt hij een onderscheidt tussen deze activaklassen: “De meest aantrekkelijke activa zijn goudaandelen en olie- en gasaandelen. Ik denk dat zij nog steeds een mooi opwaarts potentieel hebben dit jaar.”

Zoals gewoonlijk is de superbelegger heel negatief over de economie. Het technisch plaatje ziet er niet goed uit voor de meeste beurzen. Veel aandelen bevinden zich al in een berenmarkt. De werkloosheidscijfer en omzetcijfers van de detailhandel zijn verdacht, etc.

Faber ziet opmerkelijk genoeg wel opportuniteiten in vastgoed. “Niet in Manhattan of de Hamptons, maar op het platteland. Of het nu in Europa is of de VS, vastgoed is niet zo duur.”

De beurskenner gokt op de trend dat steeds meer mensen van thuis uit zullen werken. Het concept van geografische arbitrage: mensen ruilen de dure stad in voor een huis buiten de grote centra en werken van thuis uit.

“De enige reden waarom mensen nog naar kantoor gaan is om te ontsnappen aan hun vrouw!”, zo zegt Faber nog.

Hij neemt geen blad voor de mond en dat is ook de reden waarom hij zo geliefd is.

Bron: CNBC
Foto: Marc Chabot YT

 

[xyz-ihs snippet=”promo”]