Man steelt hartje Manhattan 1,6 miljoen dollar aan goud

De politie in New York is op zoek naar een wat oudere man die twee maanden geleden een 39 kilo zware emmer bladgoud van een gepantserde vrachtwagen griste. Hij verdween met de emmer met een geschatte waarde van 1,6 miljoen dollar.

Op het eerste gezicht lijkt het een broodjeaapverhaal maar het blijkt te kloppen. Dinsdagavond gaf de politie foto’s en video’s vrij van de verdachte. Daarop is te zien dat de 50 tot 60-jarige op klaarlichte dag hartje Manhattan een ton weggrist uit een laadklep van een vrachtwagen.

Op 29 september, precies 2 maanden geleden, profiteerde hij van een onoplettend momentje van de chauffeur / bewakers en nam de emmer goud mee.

De video toont hem weglopen met enige moeite, waarschijnlijk door het gewicht van de bak. Een andere video toont hoe hij een stuk verderop de emmer neerzet om op adem te komen.

Vervolgens steekt hij Fifth Avenue over, richting het oosten naar Third Avenue, een afstand van 800 meter. Volgens WNBC deed hij over dat stukje geen 10 minuten, zoals normaal zou zijn, maar maar liefst een uur. Toen stapte hij in een witte auto en verdween uit zicht.

De diefstal gebeurde op een druk gedeelte van 48th Street, in de wijk Manhattan, vlakbij het Rockefeller Center kantoren- en winkelcomplex.

De politie gaf aan dat ze denken dat de man niet wist wat er in de tonnen zat maar dat de man inmiddels wel naar Florida is gevlucht. Detective Martin Pastor van de NYPD:

It was just an opportunist. I don’t think anything cheap could be in an armored truck. He would grab anything. As I would say, this leprechaun grabbed a pot of gold

Er staat een beloning uit van 100.000 dollar voor tips die leiden tot de aanhouding van de dief van 1,6 miljoen dollar.

Bronnen: Reuters, New York Times, New York Daily News, International Business Times

Foto: Flickr

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]