Dit gebeurt er bij hyperinflatie!

Momenteel maken we een deflatie mee in Europa. Beleidsmakers staan onder druk om een inflatie van dicht tegen maar minder dan 2% te bekomen. Dat lukt niet al te best, ondanks de verwoede inspanningen en het geld drukken.

In Zuid-Amerika is de situatie helemaal anders. Daar verliezen de Venezolanen elke dag enorme hoeveelheden koopkracht door het feit dat de mensen verplicht worden om enorme hoeveelheden cash bij te houden om basisgoederen en -diensten te kopen. Heel wat kooplieden wegen nu letterlijk de enorme hoeveelheden cash in plaats van ze te tellen, want dat levert toch niks op.

Venezuela blijft dezelfde fouten maken als andere staten, nu de munt gevaarlijk dicht in de buurt komt van hyperinflatie. Hetzelfde is gebeurd in Zimbabwe en Weimar Duitsland.

De inflatie in Venezuela zal naar verwachting oplopen tot 720% (!) dit jaar, waarbij het grootste bolívar bankbiljet nu slechts 5 Amerikaanse dollar waard is op de zwarte markt.

Je moet goed beseffen dat hyperinflatie weinig te maken heeft met stijgende prijzen op zich. Hyperinflatie is op de eerste plaats het gevolg van een verlies van vertrouwen in de valuta’s. en je moet niet denken dat dit bij ons niet kan gebeuren, omdat we leven in een zogezegde beschaafde maatschappij.

De eurozone staat op dit moment op springen, ondanks de praatjes van alle beleidsmakers. Een referendum in Italië deze zondag zou wel eens onaangename verrassingen aan het licht kunnen brengen.

Geen enkele munt heeft ooit de geschiedenis overleefd. Waarom zou het met de euro dan anders moeten verlopen? Bescherm je tegen dit soort zaken en neem een flinke portie fysiek goud op in je beleggingsportefeuille.

In onze shop vind je de beste keuze aan mooie munten!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999